Messuosasto valmiina


Piha- ja Puutarhamessut avautuvat huomenna perjantaina Turun messukeskuksessa ja jatkuvat koko viikonlopun. Sohvila on mukana bloggaajayhteistyössä yhtenä neljästä blogista.
Sinne se jäi, messuosasto valmiina odottamaan huomista ja ovien aukeamista vieraille. Sain kunnian olla mukana yhtenä bloggaajana Piha- ja Puutarhamessujen bloggaajayhteistyössä yhdessä Villa Puomin Hannan, Oli aika-blogin Titan sekä Tomaatihurahdus-blogin Ritvan kanssa. Bloggaajien toteuttamat parveke- ja terassistailaukset löytyvät osastolta A11.

Jokainen sai käyttöönsä noin 2 x 1m kokoisen alueen, joka stailattiin käyttäen Kekkilän uutuuksia, viherkalusteita. Jokainen sai valita kaksi mielestä ja omaksi valinnaksi päätyi viherporras sekä viherhyllykkö.Nähdessäni ensimmäisen kerran kuvat Kekkilän uutuuksista, olin enemmän kuin innoissani. 

Nämä mustaksi maalatut, yksinkertaiset metalliset ja säänkestävät viherkalusteet eivät pelkästään näytä hyvältä, mutta ovat myös käytännölliset. Ja juuri niin minun tyyliset! Kuvat nähdessäni tiesin heti, millaista stailausta lähtisin rakentamaan.

Kekkilän lisäksi yhteistyökumppaneina mukana ovat Flör sekä Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piiri, jotka tarjosivat projektiin kasvit ja kukat. Omassa suunnitelmassa kantavana ajatuksena oli yhdistää mustaan edelleen niin trendikäs terrakotta perinteisinä saviruukkuina, jotka sopivat hyvin myös modernille terassille tai parvekkeelle. Kasveiksi valitsin paljon yrttejä, joille viherporras on mitä mainioin teline. Toimii muuten taatusti sisälläkin tai mikä ettei ihan ulkona puutarhassa talon seinustalla.

Kekkilän viherhyllykkö yrttiruukuilla täytettynä 
Kuvan suippopaprikat tuli KauppapuutarhaliitoltaYrttien pariksi sain muutaman suippopaprikantaimen sekä upeat ja muhkeat siniset hortensiat. Sinistä sävyä löytyy myös helmililjoista, joita sinkkiruukkujen lisäksi ripustin raudoitusverkkoon. Omista, autotallissa talvetetuista pelargoneista napsaisin muutaman pistokkaan, jotka pääsivät myös roikkumaan samaan kehikkoon.

Kauppapuutarhaliitolta tuli paprikantaimet, muhkeat hortensiat, helmililjat sekä osa yrteistä. Flöristä puolestaan ovat isot yrtit, mm. rungollinen rosmariini.

Musta ja terrakotta <3

Raudoitusverkosta on moneksi, sopii myös terassille tai puutarhaan
Tarkoitus on olla paikalla messuilla lauantaina ja kierrellä koko upea messualue läpi. Meistä osa on tavattavissa osastolla messujen aikana, joten ei kuin nykimään hihasta, jos olemme paikalla ja tulee kysyttävää!

Messut avoinna Turun messukeskuksessa 6.-8.4 klo 10-17 ja bloggareiden stailaukset löytyy osastolta A11.

Tervetuloa!

Ei kommentteja