Kevättä rinnassa ja messulippuarvonta


Pääsiäinen on aina varma kevään merkki! Tai ainakin yleensä, tänä vuonna joka puolella Suomea lunta tuntuu olevan normaalia enemmän ja lämpötilatkaan eivät ole kovin keväisiä.


Etupihan kukkamaan arovuokot, helmililjat ja tulppaanit alkukesällä 2016Tänäkin vuonna pääsiäisen vietto Sohvilassa on miltei olematonta koko perheen lomareissun vuoksi. Kotona kaikki pääsiäisvalmistelut ja -koristelut jäi tekemättä, sillä pääsiäistä ei tänäkään vuonna vietetä kotona. Ehkä hiukan haikeaakin jopa, sillä olisi ollut mahtavaa koristella kotia pääsiäiseen, askarrella lasten kanssa ja kattaa pöytä kauniisti pääsiäisaterialle. Muilla blogikollegoilla oli ihania kattauksia ja askarteluideoita, joita olisi ollut kiva itsekin kokeilla. Ehkä joku toinen vuosi!

Vaikka vuodenaikaan nähden tänä vuonna onkin enemmän lunta ja lämpötilatkin ovat pysyneet viime vuosia matalampina, se ei estä kuitenkaan haaveilemasta keväästä ja kesästä ja puutarhahommista.

Puutarhalehdet kaivoin esille jo tammikuun puolella ja ne on taas koluttu hiirenkorvalle. 

Pää pursuaa ideoita ja ajatuksia, osa toteuttamiskelpoisia ja osa niin korkealentoisia, että tuskin koskaan pääsevät toteutukseen asti. Olen ehtinyt haaveilla mm. laatikkopuutarhan laajentamisesta, uudesta ruusupenkistä, takapihan grillauspaikasta, uusista perennamaista, pitkästä uudesta pionipenkistä ja siitä jokavuotisesta haaveesta eli kasvihuoneesta. Näistä se kasvihuonehaave taitaa olla epärelistisin, jonka toteutumiseen menee vielä vuosia.
Puutarhalehtien selaamisen ja omien muistikirjan sivuille tallentuneiden suunnitelmien lisäksi olen selaillut vanhoja kuvia, jotka on napattu omasta pihasta. Vaikka tuntuu, että pihalla ei ole tapahtunut juuri mitään ja kaikki tuntuu kasvavan (liian) hitaasti, vanhoja kuvia selatessa huomaa, että kyllä sitä jotain muutosta on tapahtunut. Kaukana ollaan vielä unelma pihasta tai puutarhasta, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa. Tai piha ja puutarha eivät tosiasiassa tule koskaan valmiiksi, puutarha elää ja muuttuu kokoajan.

Etupihan pensasrivistö koivuangervoja ja seppelvarpuja ensimmäisenä keväänä 2015

Sama rivistö vuotta myöhemmin.

Etupihan perennapenkki keväällä 2015...

... ja sama kukkamaa alkukesällä 2017

Ja myöhemmin kesällä 2017

Keittiöpuutarhan alkumetrit keväällä 2015

ja alkukesästä 2016. 

Etupihaa keväällä 2015.

Sama pihankolkka eri kulmasta 2015...

... sekä lähes samasta paikkaa kuvattuna kesällä 2017

Kevätfiilistelyä

On mahtava fiilistellä vanhoilla kuvilla, joissa kaikki vihertää ja kevätkukat kukkivat. Viime syksynä kukkasipulit jäivät istuttamatta, joten samanlaista kukkaloistoa ei ole luvassa tänä keväänä, mutta onneksi mm. krookukset, helmililjat ja osa narsisseista kukkivat vuodesta toiseen. Vaikka lunta on paikotellen vielä maassa ja kaikki ympärillä on vielä harmaata ja ankeaa, on vaikea kuvitella että jo kuukauden päästä täällä Lounais-Suomessa ympärillä on jo ihana vehreys. Vielä on hetki aikaa suunnitella keittiöpuutarhan kevätkylvöjä keittiönpöydän ääressä, miettiä uusia perennapenkkejä ja kesäkukkaistutuksia, kun hetken päästä aika kuluu pihalla melkein aamusta iltaan.


Mitähän sitä tänä vuonna istuttaisi laatikoihin...?


Leikkimökin edustan jättipoimulehti ja jalopähkämö omenapuun juurella kesällä 2017Varma kevään merkki on tietysti myös jokavuotiset Piha- ja Puutarhamessut Turun messukeskuksessa. Viikon päästä 6.-8.4 pidettävät messut kokoavat taas valtavan määrän näytteilleasettajia, upeita tunnelmia, väriloistoa sekä tottakai uutuustuotteita ja -kasveja. Tänä vuonna messuilla on teemana vehreä kaupunkipuutarha, joka näkyy mm. Ammattiopisto Livian toteuttamalla yleiskoristelualueella, joka on jo itsessään näkemisen arvoinen.

Lippuarvonta Piha- ja Puutarhamessuille 6.-8.4.2018


Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa liput sinulle ja ystävällesi Piha- ja Puutarhamessuille! Arvon yhteensä kaksi lippupakettia, eli kokonaisuudessaan neljä lippua. 

Arvontaan osallistut kommentoimalla alle, mitä odotat eniten tämän vuoden messuilta. Muista laittaa mukaan sähköpostiosoitteesi.

Aikaa osallistua on aina maanantaihin 2.4 klo 20 asti. 

Onnea arvontaan!

P.S. Voit tuplata mahdollisuudet ja osallistua lippuarvontaan myös Sohvilan instatilillä (@annasofia_sohvilablog)
7 kommenttia

 1. Osallistun arvontaan! Odotan messuilta eniten hyviä tarjouksia ja inspiroivaa esillepanoa. :) joku.varpuslintu[ät]gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Odotan eniten pihaideoita. Viime vuonna tehtiin uusi terassi ja nyt kaivattaisiin uutta projektia :)

  rand.milla@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Edullisia tarjouksia ja ideoita. Uusi perennapenkki on tarkoitus tehdä.
  aintonen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Uudet ideat on aina tervetulleita :)
  maarit.peter(miukumauku)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ihan vaan uusia ideoita pihalle. (paivijaben ät gmail piste com)

  VastaaPoista
 7. Eniten odotan itse messuja, sillä koskaan aiemmin en ole puutarhamessuja kokenut, vaikka kiinnostus puutarhahommia kohtaan on kova. Monesti olen halunnut mennä, mutta aina on jokin este tullut :( . Haluaisin päästä kokemaan messutunnelman sekä löytää ideoita omiin pihajuttuihin, mutta ennen kaikkea haluan väriloiston keskelle :)

  anniina.jalava@suomi24.fi

  VastaaPoista