Ajanhallintaa arjen keskellä

Välillä tuntuu, että arki on melko hektistä ja yhtä suorittamista aamusta iltaan. Kaikkien menojen, muistettavien asioiden ja tehtävälistojen keskellä oli tarve yksinkertaiselle keinolle, joka selkeyttäisi omaa ajanhallintaa. Lue alta, mikä auttoi omalla kohdallani.


Aika tarkkaan kuukausi vierähti edellisestä postauksesta. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja pahoittelut, kun täällä on pidetty radiohiljaisuutta jo jonkin aikaa. Tuntuu, että päivät lentävät ohi ja kaikkeen ei riitä aika ja tällä hetkellä blogi on ollut se, joka on saanut väistyä. Olen priorisoinut asiat niin, että lapset ja koti sekä oma yritys ovat menneet blogin edelle.

Vaikka oma arki pyöriikin kotona lasten kanssa, on oman tekemisen ja koko perheen menojen aikataulutus välillä haastavaa. Yhdistettävänä on arki kahden pienen alle neljävuotiaan lapsen kanssa, oma yritystoiminta, omat sekä lasten harrastukset sekä miehen työreissut ja mahdolliset harrastukset. Johonkin väliin välillä jotain ihan omia juttuja, jotka eivät liity lastenhoitoon tai yritykseen, niin kalenterille on kyllä käyttöä.

Kalenterille on käyttöäKoska pakettia ei vielä toistaiseksi ole sekoittamassa omat palkkatyö- ja päiväkotikuviot, selviän perinteisellä paperisella kalenterilla, vaikka harkinnassa onkin miehen kanssa yhteinen, sähköinen kalenteri, joka kulkisi kännykässä mukana kaikkialle.

Silti kuitenkin olen kaiken muistettavan lisäksi kaivannut kalenterin rinnalle jotain muuta auttamaan sen kaiken päässä pyörivän muistettavien ja hoidettavien asioiden listan hahmottamiseen. 

Vaikka oma tapani onkin aikatauluttaa kalenteriin blogikirjoitukset ja niihin liittyvä työ (kirjoittaminen, valokuvaus, kuvien käsittely, some) sekä yrityksen jutut (konkreettisen tilausten valmistamiset eli pipot ym, verkkokaupan päivitys, tuotekuvaukset, somen päivitys jne.), kaikki ei vain mahdu tavalliseen kalenteriin. Lisäksi päivät on täynnä sellaisia pieniä juttuja, kuten "muista ostaa lisää D-vitamiinia apteekista"-tyylisiä juttuja, joita ei voi oikein kalenteriin kirjoittaa, mutta jotka on pakko kirjoittaa ylös, jotta ne muistan tehdä.Näille pienille muistettaville "D-vitamiineille" ja muille tein oman To do-listan, johon on helppo täyttää minkä päivän muistettavista/tehtävistä jutuista on kyse ja lisäksi laittaa rasti ruutuun, kun homma on hoidossa. To do-listan rinnalle tekaisin yksinkertaisen viikkosuunnitelman, johon saa sen viikon menot ja harrastuksen kirjoitettua kätevästi ylös sekä listattua muutaman muistettavan jutun ja tärkeimmät viikon to do-jutut. Meillä viikkosuunnitelmaan päätyvät mm. lasten harrastukset, oma juoksukoulu, miehen menot sekä treffit ystävien kanssa. Englanninkielisiä weekly plannereita olisi mm. Etsy pullollaan, mutta toiveissa oli ennen kaikkea suomenkielinen ja omaa silmää miellyttävä ulkoasu.

Kun itse tekee, saa (ainakin yleensä) juuri sellaista kuin haluaa. 

Eli tein itse sekä to do-listan että viikkosuunnitelman, jotka kestää katsetta ja ne voi kiinnittää vaikka jääkaapin oveen, josta kaikki (tai meillä mies ja minä) näkevät kyseisen viikon menot. Yksinkertaiset, ilman mitään turhia kuvituksia tai värejä.

tulostettava to do lista sohvilablogi


Ja hei, latasin nämä myös teidän ladattavaksi ja printattavaksi jos kiinnostaa!

Viikkosuunnitelma 1

Viikkosuunnitelma 2

To do -lista


Löydät printattavat pdf-tiedostot ylläolevista linkeistä. Molemmat ovat A4-kokoisia, to do-listoja on kaksi per sivu. 

Jos kaipaat omaan arkeesi selkeyttä ja sinulla on tarvetta jäsentää omassa päässä mylläävät asiat paperille listaksi, nämä ovat juuri sinua varten. Kuulisin myös mielelläni, mitä keinoja teillä on käytössä asioiden muistamiseksi ja vinkkejä ajanhallintaan noin niin kuin yleensä.

Ei kommentteja