Olohuoneen raikkaampi sisustus

Vihdoin meidänkin sisustuksesta on joulun viimeisetkin rippeet riisuttu pois. Kuusi sai lähteä muutama päivä sitten ja viimeisetkin koristeet pakattiin laatikoihin odottamaan ensi joulua.Vaikka joulun aika onkin ihanaa ja tunnelmallista, vuoden vaihteen jälkeen sitä alkaa kaivata taas rauhallisempaa ja raikkaampaa ilmettä sisustukseen. Vaikka pidänkin punaisesta ja joulunakin meillä oli melko maltillisesti joulunpunaista ja ylipäätään joulukoristeita, on jotenkin vapauttavaa pakata viimeisetkin jouluiset koristeet laatikoihin ja kantaa ne varastoon. Vuodenvaihde tuo aina ajatuksen uudesta alusta ja pelkistetympi, raikkaampi ja vaaleampi sisustus vain tukee tuota fiilistä.

Vaikka eletäänkin vasta tammikuun puoliväliä, ajatukset ovat toisaalta jo keväässä. Se saa myös nostamaan sohvan päälle hempeän vaaleanpunaiset pellavatyynynpäälliset ja ostamaan kaupasta pinkkinä hehkuvan kevätesikon. Tavoitteena on saada esikot säilymään kevääseen asti elossa, jotta ne voi istuttaa maan sulaessa ulos puutarhaan. Saa nähdä miten käy! Huomaan myös siirtäväni ylimääräisiä tavaroita pois silmistä takaisin kaappeihin. Joulun koristetulvan jälkeen silmä kaipaa siistejä pöytätasoja ja vähemmän koriste-esineita ja tuikkukuppeja esillä. Lelukaaosta lattiantasolla on vaikeampi pitää kurissa, joten keskityn vähän ylemmäs, tasoille jotka pystyn pitämään siistinä.

Vaikka joulu on siivottu pois, kynttilät pysyvät! Meillä poltetaan kynttilöitä melkein läpi vuoden, kynttilänjalkojen ja mariskoolien värit vain vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Joulunpunaisten tilalle vaihdoin keittiön pöydälle vaaleanpunaisen ja ruskean ja lisäksi jouluinen pöytäliina sai siirtyä lapsiperheessä käytännöllisen vahakankaan tieltä.
Olohuoneessa harmaiden Kastehelmi kynttilälyhtyjen kokelma kasvoi jouluna ja niiden kaverina löytyy Iittalan ihania Nappuloita. Yhdistettynä kauden kukkasiin, ne toimivat vuodenajasta riippumatta!Kun kannoin kuusen ulos, tuntui että koko olohuone suureni kertaheitolla. Avaruutta tuli lisää ja tuntuu, että tilaa liikkua keittiön ja olohuoneen välillä on aiempaa enemmän. Ja kun kliivia siirtyi takaisin omalle paikalleen, tuntuu kuin se olisi kokonaan uusi kasvi. Muutenkin järjestelin viherkasvien paikkoja ja huomaan, että kaipaisin lisää kasveja. Kai sekin selittyy lähestyvällä keväällä ja vihreänkaipuulla. Paikkoja viherkasveille on vaan kovin vähän, sillä varsinkin näin talvikuukausina valoa ei tunnu tulevan meille riittävästi ja kasvit kituvat. Lisäksi kaikki kukkapöydät ja korkeat kasvituet ovat ehdoton nou nou meidän perheessä, jossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuntuu riittävän miltei joka päivä. Ehkä joskus vielä!Olohuoneen väripilkku :)

2 kommenttia

  1. On se jännä juu miten joulun siivoaminen pois suurentaa kämpää ihan hurjasti!
    Tuntuupa raikkaalta luonasi kun on vaaleutta ja väriä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, nimenomaan raikkaus joulun jäljiltä oli tavoitteena. Koko ajan lisääntyvä valo myös tekee tehtävänsä! :)

    VastaaPoista