Itseommellut joulun pehmeät paketit

Tänä vuonna aputonttu ehti kuin ehtikin ommella meidän perheen lasten paketteihin myös pehmeää täytettä. Tässä esittelyssä tyttären pakettiin päätyneet uudet käyttövaatteet.
Tänä vuonna ehdin kuin ehdinkin ommella lapsille joululahjaksi ihan peruskäyttövaatetta. Olin suunnittellut ompelevani vaatteet ajoissa valmiiksi, ilman stressiä, mutta kuinkas taas kävikään. Löysin itseni vielä aatonaattona työhuoneesta ompelemasta viimeisiä vaatekappaleita lasten mentyä illalla nukkumaan. Mutta sain kuin sainkin valmiiksi.

TYTÄR IHASTUI RUUSUKUOSISEEN "SAMISTELUTUNIKAAN"
Tyttärelle valmistui kolme perustunikaa ja kahdet leggarit. Kaksi tunikoista on hempeämpiä, tyttömäisen kukallisia, joiden kanssa voi yhdistää vinoraidalliset leggarit. Kankaat kukkatunikoihin ostin syksyn messuilta, Tampereen messuilta ruusukuosillinen on Ommellisen Babuska roses joustocollegen, jota ei taida valitettavasti tällä hetkellä olla valikoimassa. Toinen kukkakuosi puolestaan on iki-ihanan Nuppu Printcompanyn Kanerva luomutrikoo, jonka ostin Seinäjoen messuilta, mutta sitä löytyy myös verkkokaupasta. Tytär ihastui ruusukuosiseen samistelutunikaan, sillä itselläni on myös tunika Ommellisen Babuska roses jc:stä, mutta väritys on hillitympi, harmaa yhdistettynä hituseen vaaleanpunaista. Ehkä siitäkin tulossa vielä jossain vaiheessa asupostaus.

Kolmas tunika on ommeltu Story of Roon "the tale of three bears and a cup of tea"- kankaasta, jota ostin Tampereen messuilta jc:na. Sen kaveriksi ostin harmaata "drip drop"- trikoota. Tein kankaista setit sekä tyttärelle että pojalle. Tytölle tunika ja pojalle perus pitkähihainen t-paita ja molemmille harmaasta trikoosta leggarit.

Muutamat legginsit päätyi pakettiin myös: harmaat Roon Drip drop-kangasta, vaaleanpunaiset myös Roon vinoraitaa,


Tästä Story of Roon kankaasta tuli myös paita pojalle.


Koska kasvuvaraa on kaikissa vaatteissa, varsinkin pojan vaatteissa, sovituskuvia en edes yrittänyt ottaa. Tyttö tosin on kasvanut sen verran, että tunikat pääsevät jo kohta käyttöön ja alkaa kaapissa olevien legginsienkin lahkeet olla aika lyhyitä. Kohta pääsen siis urakalla ompelemaan uusia vaatteita, kun vanhat jäävät pieneksi. Tämä joululahjapino oli siis vain alkusoittoa!

Teittekö te tänä vuonna osan lahjoista itse? Mitä pukinkonttiin päätyi? Nyt joulun mentyä ohi, ne uskaltaa jo paljastaakin.


2 kommenttia

  1. Wau, kun olet taitava. Ei voi kuin ihailla!
    Itse olen kyllä niin yks per käsityöihminen että hävettää - mutta muistan, miten äitini teki minulle ihania vaatteita, kun olin pieni.
    Lapsesi ovat onnekkaita!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Käsityöt, etenkin neulonta ja ompelu, on rakas harrastus. Minunkin oma äitini on aikoinaan ommellut minun ja sisarusteni vaatteet, kun olin pieni. :)

    VastaaPoista