Jouluinen kranssi


Jouluun on reilu viikko aikaa ja joulumieli tuntuu olevan tänä vuonna totaalisen kadoksissa. Yhtenä syynä on mahdollisesti yrityksen joulukuviot myyjäisineen ja tilaustöineen, sillä kiirettä on pitänyt. Vielä pieni rutistus viikonlopun yli ja viimeiset paketit postiin, minkä jälkeen on aika alkaa panostaa itse jouluun. Vaikka joulusiivousta ei ole vielä edes aloitettu eikä jouluruokien valmistelua aloitettu, joululahjoista suurin osa on hankkimatta tai tekemättä,  puhumattakaan jouluisista leivonnaisista ja askarteluista, jotain jouluista on tullut jo tonttuoven lisäksi väkerrettyä.

Myös tänä vuonna päätin nimittäin ottaa joulukorttikuvat lapsista itse, mutta sen sijaan että olisin seisottanut lapsia ulkona tuulessa ja sateessa, päätin ottaa kuvat tänä vuonna sisällä. Minulla oli visio päässäni toteuksesta ja melko hyvin loppujen lopuksi visiossa onnistuin. Siis rekvisiitan osalta, itse kuvaus ja mallien paikallaan pysyminen olivatkin sitten ihan eri juttunsa.
Ja tuohon visioonhan kuului tietenkin jouluinen kranssi. Eikä mikä tahansa kranssi, vaan eukalyptuskranssi. Tuo jo muutamana jouluna trendiksi noussut kaunis ja yksinkertainen kranssi. Ilokseni löysin sattumalta kukat kranssiin meidän paikallisesta pienestä kukkakaupasta, vaikka olin varautunut siihen, että eukalyptusta olisi pitänyt lähteä metsästämään Turusta tai Raisiosta. Myös etukäteen suunnittelemaani vahakukkaa löytyi samasta kukkakaupasta. Mahtavaa, kun voi suosia paikallista pienyrittäjää!

Ostin kranssiin käyttämäni pohjan käsityömessuilta (vastaavia saa myös askarteluliikkeistä). Materiaaleina oli kranssipohjan ja kukkien lisäksi takapihan omasta kuusesta nappaamani havut sekä sitomiseen käyttämäni ohut rautalanka. Vihreä olisi väriltään varmasti ollut parempi ja sellaista olisi jossain ollutkin, mutten sitä loppujen lopuksi löytänyt mistään. Minne lie kadonnut, mutta onneksi korvaavaa löytyi tilalle.

Kranssin teko on loppujen lopuksi aika yksinkertaista. Kokosin kukista ja havuista pieniä nippuja, joita sitten kiinnitin rautalangan avulla kranssipohjaan. En täyttänyt koko kranssia kukilla, vaan jätin tarkoituksella yläosan ilman kukkia, jolloin lopputuloksesta tuli puoliympyrän muotoinen ja ilmavampi.

Valmiista kranssista tuli huumaava eukalyptuksen tuoksu, joka leijaili vielä useamman päivän keittiössämme. Tytärkin kävi kranssia nuuhkimassa vielä illallakin. Kaikki kranssiin käyttämäni kukat ja havut kuivuivat kauniisti ja kranssista onkin iloa vielä senkin jälkeen, kun sain kuvat otettua ja kukat olivat kuivuneet. Kuusenoksat tosin varisevat, jos kranssia liikuttaa. Mänty sopisi ehkä paremmin tähän tarkoitukseen.

Niin ja ne joulukorttikuvat. Rekvisiitta ja kuvauspaikka onnistuivat yllättävän hyvin, mutta harmikseni lapset eivät olleet kovin yhteistyökykyisiä. Tytär jaksoi alkuun, mutta kuopus ei senkään vertaa. Muumikekseillä sain heidät lahjottua pysymään hetken paikoillaan ja vilahtaa muutamassa kuvassa heidän nallensakin. Mutta onneksi yksi otos sadasta riittää lopulliseen versioon ja toivon mukaan sellaisen sain napattua!Ei kommentteja