Jouluinen koti pukeutuu punaiseenTänä vuonna meidän joulukoti on punainen. Joulukuun alusta asti olen lisännyt pikkuhiljaa punaisen määrää kodissa ja sisustuksessa, maltillisesti vähän kerrallaan. Olen aina pitänyt punaisesta, se on yksi lempiväreistäni ja siksi joulunaika onkin ihanaa aikaa, kun voi sisustaa muuten aika rohkealla värillä punaisella.

Normaalisti olen sisustajana aika arka värien käytössä, siksi meiltä löytyykin lähinnä valkoista, harmaata ja mustaa, yhdistettynä luonnonmateriaaleihin kuten puuhun. Yhdistän sisustuksessa vanhaa ja uutta ja tähän komboon on helppo jouluna yhdistää myös ripaus punaista.Viime vuonna ostettu huonekuusi säilyi kesän yli terassilla
Pikkuhiljaa punaisia juttuja lisäämällä ei tule ähkyä punaisesta. Joulun jälkeen kuitenkin kaipaan aina rauhallisempaa värimaisemaa ja punaiset tekstiilit ja koristeet päätyvätkin takaisin kaappiin odottamaan seuraavaa joulua.

Meillä punainen ei kuulunut jouluun vielä pari vuotta sitten, se on uusi perinne kodissamme. Aikaisemmin joulun väreinä olivat lähinnä valkoinen ja hopea, mutta varsinkin Lounais-Suomen musta joulu ja pimeys ulkona saivat kaipaamaan joulunaikaan lisää lämpöä, jota punainen väri tuo edes hitusen. Punainen yhdistettynä hopeaan on siis meidän uusi jouluväri.

Oiva Toikan joululintu

Kuusi on upea ilman koristeitakin. Meillä on aina aito, luonnon metsäkuusi.


Ripaus punaista sisustuksessa ei meillä kuitenkaan tarkoita jouluverhoja, tonttujoukkiota tai överimäärää joulukoristeita joka paikassa. Joulukuuseen päätyi tänä vuonna valkoisten ja hopeisten pallojen kaveriksi myös punaisia, ruokapöydästä löytyy muutama Aarikan tonttu, keittiön kaapin päällä sekä lasten leikkihuoneessa istuu muutama Mailegin pikkutonttu ja loppu joulutunnelma tuleekin kukilla. Etenkin hyasintit ovat suosikkejani, vaikka pidänkin niistä eniten silloin kun ne ovat nupussa.

Hyasintti kauneimmillaan

Hyasintin tuoksu kuuluu jouluun

Tänä vuonna tilasin joulukimpun Piia Jaalan verkkokaupasta (mies kävi noutamassa) enkä voi olla enemmän kuin tyytyväinen! Upeat punaisen sävyt yhdistettynä suosikki kukkiini niin lopputulos ei voi olla muuta kuin upea. Vai mitä sanotte tästä kimpusta, josta löytyy punaista anemonea, tähtiputkea, ihania viinipunaisia neilikoita ja amarylliksia sekä iki-ihanaa eukalyptusta sekä pistaasia? Upea kombo, suosittelen lämpimästi Piia Jaalan kukkakauppaa (Linnankatu 9-11, Turku)!
Taustalla näkyvä joululiina on muuten taitava isoäitini kutonut.


Upea jouluinen kukkakimppu Kukkakauppa Piia JaalaJoulukotia koristaa myös joulumobile, jonka pääsimme tekemään Åblogien vierailulla Ammattiopisto Livian Floristiikkatalon jouluun. Floristiikkatalosta ostin myös hyasinttiasetelman olohuoneen pöytää koristamaan. Mobilea oli hauska tehdä, se toteutettiin ketjutustekniikalla. Yhdistin siihen vain luonnonmateriaaleja, joten kuivuttuaan se saa roikkua paikallaan joulun jälkeenkin.
Mikä on teidän joulukotinne teemaväri tänä vuonna? Perinteinen punainen vai trendikäs valkoinen ja vihreä vai kenties jotain muuta..?

Kaikki ei ole kuitenkaan punaista: tänä vuonna piparitalo on sininen.

2 kommenttia

  1. Lämpimän ja kutsuvan kaunista teillä! Meilläkin punainen väri on hiipinyt vuosi vuodelta enemmän jouluun. Valkoiseen yhdistettynä on kyllä mukavan raikasta. Tuo mobile näyttää kyllä todella hauskalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Punainen ja valkoinen ovat kyllä hyvä väripari; raikas mutta sopivan jouluinen yhdistelmä. Mobile oli todella hauska ja loppujen lopuksi helppo tehdä, suosittelen kokeilemaan. :) Kesällä mobilen voisi toteuttaa kesäkukista tai niittykukista ja sijoittaa ulos parkekkeelle/terassille.

    VastaaPoista