Vuoden odotetuin käsityötapahtumaHuomenna se alkaa. Kaikkien käsityöharrastajien ja suomalaisesta käsityöstä innostuneiden vuoden odotetuin tapahtuma eli Suomen Kädentaidot-messut Tampereella. Koko viikonlopun ajan perjantaista sunnuntaihin Tampereen messu- ja urheilukeskus täyttyy käsityöyrittäjistä ja näytteilleasettajista ja kokoaa yhteen koko Suomen käsityöharrastajat.

"Suomen Kädentaidot tarkoittaa laatua, kotimaisuutta ja rakkautta käsitöihin

Kädentaidot on paikka, jossa tavataan muita käsitöistä innostuneita ja tehdään ostoksia satojen näytteille­asettajien osastoilta. Tämä uniikki ostoskeskus on avoinna vain kolmena päivänä vuodessa!

Luvassa on uusia tuotteita ja palveluita, uusia materiaaleja ja ideoita harrastajille, näyttelyitä ja työpajoja, muotinäytöksiä ja esityksiä sekä huippuesiintyjiä ja ilmiöitä!"


Suomen Kädentaidot on Euroopankin mittapuulla yksi suurimmista käsityöalan messuista. Tänäkin vuonna Tampereen messukeskuksen kaikki messuhallit täyttyvät toinen toistaan ihanimmista tuotteista. Kaikille löytyy jotakin, on ihania kankaita, uutuuskuoseja ja tarvikkeita ompeluun. Useampi osasto täyttyy pehmeistä langoista ja neulontatarvikkeista, joita voisi hypistellä loputtomasti. Askartelu- ja helmityötarvikkeita myyviä yrityksiä, kudontaan, kierrätyskäsitöihin, ristipistotöihin tarvikkeita tarjoavia firmoja. Listaa voisi jatkaa ja jatkaa. Joukossa on myös valtava määrä valmiita tuotteita, joita myyvät suomalaiset käsityöyrittäjät. Valikoima on valtava, aina vaatteista ja asusteista sisustustekstiileihin ja pientuotteisiin.

Tänä vuonna olen itse menossa yksityishenkilönä, ihastumaan, inspiroitumaan ja viettämään sitä käsityöharrastajaäidin omaa aikaa, kaikessa rauhassa messuosastoja kierrellen. Ehkä ensi vuonna Sohvila Designin tuotteita on näilläkin messuilla myynnissä, mutta tänä syksynä Sohvilalle riitti yhdet messut (Seinäjoella). Bloggaajanakaan en ole tänä vuonna menossa, eli tämä ei ole edes mikään maksettu mainos.

Kuva viime vuoden messuilta Lankakauppa Titityyn osastolta

Haluan kuitenkin vinkata muutamasta hyväksi havaitusta vinkistä, jotka kannattaa ottaa huomioon suunnatessaan kyseisille messuille.

Ehkä tärkein niistä on se, että mukaan ottaa rautaiset hermot ja paljon aikaa. Väkeä on paljon. Mainitsinko jo että PALJON. Jonottaa saa miltei kaikkialle, alkaen sisäänkäynnistä. Siksi liput kannattaa ostaa ennakkoon netistä, pääsee halvemmalla sekä vähemmällä jonottamisella.

Jos saavut paikalle omalla autolla, voin lämpimästi suositella ilmaista etäparkkia parin kilometrin päässä messukeskuksesta, josta on ilmainen bussikuljetus messujen pääoven eteen aina 15 minuutin välein. Myös toiseen suuntaan, kun haluat päästä messujen jälkeen ostoksien kanssa autolle. Itse ajoin viime vuonna etäparkkiin ja voin suositella! Myös lastenvaunujen kanssa onnistuu, tosin viime vuonna parkkipaikka oli varsinkin pois lähtiessä yhtä mutavelliä sateiden takia.

Jotta saisit messupäivästä kaiken irti, toisin sanoen ne haluamasi tuotteet olivat ne sitten suosittuja kankaita tai tiettyjä lankoja tai vaatteita, suosittelen tulostamaan messujen nettisivuilta pohjakartan ja merkitsemään siihen jo valmiiksi etukäteen ne must-kohteet. Tällöin voit heti paikalle päästyäsi suunnistaa kartan avulla niihin paikkoihin, joista jokin tietty tuote on vaarassa loppua heti alkuun ja tämän jälkeen rauhassa keskittyä muun messualueen kiertämiseen. Varsinkin jotkut halutut kankaat, kuten Ommellisen, Paapiin, Verson Puodin tai Nupun kankaat saattavat loppua jo heti aamupäivästä.
Tuon kartan voi muuten tulostaa täältä. Itse merkitsin siihen jo muutamia kohteita, joissa ainakin aion käydä.Mukaan kannattaa myös varata ainakin juomapullo, ehkä pientä evästä sekä käteistä rahaa. Automaatille on aina pitkä jono, kaikki myyjät eivät ota vastaan käteistä ja ison tapahtuman luonteesta johtuen, maksupääteiden kanssa voi tulla ongelmia yhteyksien kanssa. Eli just in case.
Ja jos ei ole aivan pakko mennä syömään lounasta puolen päivän aikaan, suosittelen siirtämään sitä iltapäivään. Jonottaa saa nimittäin sielläkin.Itse olen lisäksi tämän tyyppisiin tapahtumiin varustautunut aina kunnon kengillä, joilla tiedän voivani kävellä ja seisoa koko päivän sekä lisäksi selkärepulla laukun sijaan. Nämä ovat taas makuasioita ja jokainen tekee omalla tyylillään, mutta itse pidän siitä, kun ainakin osan ostoksista voi laittaa reppuun ja vapauttaa kädet. Lisäksi selkä tykkää enemmän tasaisemmin jakautuvasta painosta kuin yhdellä olalla roikkuvasta laukusta.

Viime vuoden messukäynnistä voi muuten lukea täältä.

Itse olen lähdössä messuilemaan lauantaina, kuinka moni muu on lähdössä viikonlopun aikana Tampereelle? Tai onko jotain muita messutärppejä tai vinkkejä?

2 kommenttia

  1. Lähdössä ollaan huomenna kässäkerholaisten kanssa. Kaikkiaan 9 naista on lähdössä ja kaksi päivää (+ 1 yö) vietetään Tampereella. Lankakauppiaana saan samalla tutustuttua kevään 2018 lankauutuuksiin eli yhdistyy sekä huvi että hyöty ♥
    Kivoja messuja sulle ja toivotaan, että nähdään :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanalta päästä kahdeksi päiväksi messuillemaan porukalla, jossa taatusti kaikki ovat yhtä innostuneita käsitöistä! :) Kivaa messuviikonloppua teille, toivottavasti on mukava ja antoisa reissu!

    VastaaPoista