Suomen Kädentaidot 2017 Tampereella

Viime viikonlopun Suomen Kädentaidot messuista on vierähtänyt jo melkein viikko, mutta vihdoin sain aikaa kirjoittaa niistä myös blogiin! Vaikka vierailin messuilla vain lauantaina, oli ohjelmaa koko viikonlopulle niin paljon, että mitään muuta en sitten viikonloppuna ehtinytkään tekemään.

Lankakauppa Titityyn osasto ei pettänyt tälläkään kertaan. Nämä ihanuudet ostin sieltä, Tukuwoolin suomenlampaan villaa (edessä) ja Julie Asselin merinosukkalankaa (takana)


Vaikka viikonloppu olikin yhtä paikasta toiseen juoksemista ja aikataulusta ja varsinkin sunnuntai kului kaikkialla muualla paitsi kotona, oli lauantain messupäivä onnistunut. Koko syksyn odotetuin päivä oli kaikinpuolin onnistunut, niin puitteiden, ostosten kuin hyvän ja rentoutuneen mielen kannalta.

Starttasin auton jo aamulla kotoa tavoitteena olla messupaikalla heti kymmenen jälkeen. No, lasten herääminen normaalia aikaisemmin aiheutti sen, että auto ei startannutkaan pihasta ihan siihen aikaan kuin olin ajatellut. Myös Tampereen päässä etäparkin pitkä jono viivästytti itse paikanpäälle pääsyä. Toisaalta, pääsin bussilla suoraan pääovelle ja ilman jonottamista sisään.


Katri Oikarisen kirjataidettaTänä vuonna messut tekivät uuden kävijäennätyksen, viikonlopun aikana messuilla vieraili yhteensä 49 331 kävijää, mikä on melkoinen määrä. Ja sen huomasi kyllä paikanpäälläkin. Kierrettävää ja katsottavaa olisi ollut todella paljon, mutta suosiolla menin oman suunnitelmani mukaan, kiersin heti alkuun ne tärpit, joita olin itselleni messukarttaan merkinnyt ja vasta sitten aloin kiertämään muita osastoja. Lisäksi olen muutenkin nopea kiertämään messuja, sillä en jää jumittamaan osastoille pitkäksi aikaa, kierrän kauempaa ne osastot, jotka jo ensisilmäyksellä eivät kiinnosta (mm. omalla kohdalla kaikki askartelu-, keramiikka-, koriste-esineosastot) ja olen suunnitelmallinen etenemisessä.

Reilussa neljässä tunnissa ehdin siis loistavasti kiertää kaikki etukäteen katsomani messuosastot sekä kiertämään vielä kaikki messuhallit läpi, nukkekotinäyttelyhallia lukuunottamatta ja ottamaan vielä liudan kuviakin. Nukkekotihallissa en edes käynyt, sillä tiesin jo valmiiksi, ettei siellä olisi ollut juuri mitään itseäni kiinnostavaa, koska en ole alan harrastaja.


Lankavan osastolta bongasin tämän kivan idean, johon oli valmis tarvikepakettikin ostettavissa. Tällä kertaa se jäi ostamatta, mutta idean tallensin itselleni ylös.

Viime aikoina hitiksi nousseita, vanerista valmistettuja korviksia löytyi mm. Muotoiluhuone Tuokion osastolta.


Mitä sitten messuilta jäi käteen? No toki monta kassillista ostoksia, jotka pitivät sisällään niin kankaita, lankoja kuin valmiita tuotteitakin. Etukäteen olin merkannut messukarttaan juuri kankaita ja lankoja myyvien yritysten osastoja, muutaman tutun lastenvaatevalmistajan ja muita kotimaisia vaatteita valmistavia, mm. Omin, Kauneve, Pietamo,ja Chas.


Melkein meiltä, eli Johanna K Designin ihanat villahaalarit, TaivassalostaOstoksien ja messulakujen lisäksi mukaan tarttui iso kasa ideoita. Niin omiin käsityöprojekteihin, lähinnä neulontaan ja ompeluun, mutta myös muihin, kuin myös oman yrityksen kehittämiseen. Ideoita sain niin tuotteiden esillepanoon, markkinointiin, messuosaston rakentamiseen, oheistuotteisiin, brändin visuaalisen ilmeen rakentamiseen kuin ihan tuotekehitykseen liittyviä ideoita. Pää oli messujen jäljiltä niin täynnä ideoita, että osa oli illalla hotellihuoneessa pakko kirjoittaa ylös muistikirjaan, jotta sain pääkopan järjestykseen. Kun ideat oli muistissa ylhäällä muistikirjassa, oli mukava vetää juoksukamat päälle ja lähteä sateisen Tampereen kaduille tuulettamaan päätä vähän lisää ja nauttimaan kauniisti valaistusta kaupungista. Miksi muuten Tampereella sataa aina kun on Kädentaitomessut ja minun tarkoitus lähteä messupäivän päätteeksi happihyppelylle ja lenkille...? Yhtä sumuisen sateinen ja harmaa päivä oli viime vuonnakin.

Ja niitä kangasostoksia, nämä Story of Roon osastolta

Vasemmalta oikealle: Paapii Design, Paapii Design ja Ommellinen

Sekä lanka- ja kangasostoksien että niiden uusien ideoiden jalostaminen vaatii vaan sitä aikaa, joka tällä hetkellä on, edelleen, kortilla. Intoa olisi aloittaa uusia neuleprojekteja, ommella ihanista uusista kankaista lapsille vaatteita ja lähteä kehittämään omaa yritystä eteenpäin uusien ideoiden voimin, mutta aika näyttää koska näille kaikille on aikansa!


1 kommentti

  1. Kiva lukea postauksesi messuilta! Samaan tapaan kierrän minäkin. Sunnuntaina oli sopivasti väkeä. Bussilla ovelle ja ovelta keskustaan oli kätevää kulkea. Hyvää joulun odotusta! Tuija

    VastaaPoista