Villasukat lahjaksi

Todistettavasti viime aikoina on tullut neulottua jotain muutakin kuin Sohvila Designin tuotteita tai neuleita lapsille. Nimittäin reilu viikko sitten tuli neulottua nimipäivälahjaksi punaiset pitsisukat,  joista tuli kuvakin otettua ennen kuin päätyivät lahjakassiin.

Ohjeena käytin muutaman vuoden takaista Novitan sukkalehden (2015) Hehku-mallin ohjetta. Tein vain varresta hiukan lyhyemmän ja jätin viimeisen pitsikuvion varresta tekemättä.
Lankana käytin Gjestalin Maija-lankaa, sillä en ole juurikaan Novitan lankojen ystävä. Vaikka kotimaista pitäisi kannattaa myös lankaostoksissa, langat tulee valitettavan usein ostettua ulkomaisilta merkeiltä. Lanka-asioissa menen nimittäin laatu edellä, en kotimaisuus edellä. Sen sijaan voin kannattaa suomalaista yrittäjyyttä ostamalla ne laadukkaat (ulkomaalaiset) langat pienestä lankakaupasta tai suomalaisesta pienestä verkkokaupasta, enkä Prismasta tai Adlibriksestä.


Tätä kyseistä mallia oli hauska neuloa, sillä nämä olivat ensimmäiset neulomani sukat, jotka aloitettiin varpaista eikä varresta. Eikä taida myöskään jäädä viimeiseksi. Tällä tekniikalla ei nimittäin jää langanloppuja, kun pystyy käyttämään koko kerän loppuun ja neulomaan juuri sopivan korkuisen varren sukkiin. Tällä kertaa siis jätin varren viimeisen pitsikuvion tekemättä, sillä ideana oli että nämä olisivat vähän kuin kesäsukat, vaikka villalangasta ovatkin neulottu.

Pieniä haasteita matkalla oli, sillä aloitin alkuun liian isoilla puikolla ja jouduin purkamaan ensimmäisen sukan neulottuani sen melkein puoliväliin saakka. En älynnyt kokeilla sitä välillä ja jossain vaiheessa huomasin sen olevan valtava jopa omaan, lahjansaajan jalkaa suurempaan jalkaan. Uusiksi meni ja uusi yritys pienemmillä puikoilla, jolloin jäljestäkin tuli siistimpää. Nyt toivon vaan, että sukat olivat lahjansaajalle sopivat!

Ei kommentteja