Tyttärelle bombertakki kevääseen

Tänä keväänä bomber-takit tuntuvat olevan "in" niin lasten kuin naistenkin pukeutumisessa. Itse vierastan (ainakin toistaiseksi) kyseistä takkimallia, koska minä ja pitkä selkäni eivät sovi yhteen pusakkamallisten takkien kanssa. Bombereita olen kyllä kaupoissa hipelöinyt, mutta sinne kauppaan ne ovat toistaiseksi jääneet.
Mutta onni on tytär, jolle sellaisen voi hankkia! Koska kaupasta ei omaan makuun löytynyt tarpeeksi hillittyä takkia, joka sopisi asun kuin asun kanssa, päätin tehdä sellaisen itse. Anopilta sain lainaan SK 3/2017 lehden, josta löytyi tarpeeksi helppo ohje ja kaapista jo aiemmin ostamani Verson Puodin upea Sielulintu-kangas, jonka nyt raaskin ottaa käyttöön. Kangasta olin säästänyt juuri sopivaa tarkoitusta varten ja kevyt joustocollege on mitä mainioin materiaali kevään (tai kesän!) takkiin. Sitä oli sen verran vähän, että omaan vaatteeseen se ei riittäisi, mutta tyttären takkiin kyllä ja ylikin jäi.
Suuri Käsityö-lehden kaava oli lopulta melko helppo ommella ja luulen, että samalla kaavalla saattaa syntyä useampikin takki. Nyt kun "harjoitusversio" on tehty. Syksymmällä vähän eri materiaalista ja vuorillisena tämä olisi kiva syystakkimalli. Ihan kovin tarkkaa tarkastelua tämä takki ei kaipaa, sillä taskut ja vetoketju olivat taas ne hankalimmat jutut, vaikka molempia olen aiemminkin ommellut. Mutta tässä, kuten muissakin lastenvaatteissa, tärkeintä oli se että tyttö tykkää! Hän haluaisi näillä viileämmillä ja tuulisilla keleillä laittaa sen "äitin tekemän mustan takin" päälle ja huutohan siitä aina tulee, kun päälle pitäisi laittaa vähän paksumpi takki. Kolmevuotiaan uhmaikäisen tytön elämän tärkeitä juttuja, nämä pukeutumisjutut..

Tytöstä on kaikenlisäksi kuoriutunut varsinainen malli. Ei paljon tarvinnut suostutella kameran eteen kuvia varten ja hän poseerasi kuin vanha tekijä. Minun ei tarvinnut kuin kuvata. Olin jo etukäteen varautunut lahjontaan, mutta ei tarvittu tällä kertaa rusina-askia tai prinsessakeksiä.

Poseerausasento :D
Näihin Suomen kesän vaihteleviin ja välillä aika kylmiinkin kesäpäiviin sopii asusteeksi bombertakin kaveriksi myös rusettipanta. Kuvien vaaleanpunainen rusettipanta on Sohvila Designin omasta mallistosta ja neulottu puuvilla-merinovillalangasta. Pitää korvat lämpimänä, mutta on kesäinen eikä liian kuuma materiaalinsa puolesta. Suomen kesä kun on sen verran arvaamaton ja vaikka se kunnon lämmin kesä sieltä vielä tulisikin, aina on tarvetta pannalle viileneviin kesäiltoihin. Ja asun kuin asun täydentää tietenkin aina ne aurinkolasit! Meillä niitä käytettäisiin melkein joka päivä, satoi tai paistoi. Kovia ne tosin joutuvat kokemaan, kun lentävät välillä pois päästä ja takaisin päähän, välillä omaan ja välillä pikkuveljen.Tuota ihanaa Verson Puodin Sielulintu-kangasta jäi vielä sen verran yli, että siitä saa mahdollisesti vielä äitikin jotain. Haaveissa on nimittäin oman pikkulaukun ompelu, osa materiaaleistakin on jo hankittu. Saa nähdä riittääkö aika ja jääkö haaveeksi vain..!

P.S. niin ja otsikossahan lukee bombertakki kevääseen. Takkihan siis valmistui jo jokunen aika sitten ja ollut ahkerassa käytössäkin jo, mutta postaus on odotellut luonnoksissa julkaisua..


Ei kommentteja