Alkukesän kuulumisia

Alkukesä tuntuu hurahtaneen vauhdilla ohi ja nyt edessä on jo juhannus! Blogin päivitys on jäänyt vähälle, vaikka se onkin ollut mielessä lähes päivittäin. Aikaa ei vain tunnu olevan ylimääräistä, minne lienee sekin katoavan.

Kerrattu tulppaani "Diandra" 
Tuoli ulkoneulontaa varten, hiekkalaatikon välittömässä läheisyydessäPäivät ovat kuluneet lasten kanssa touhuten ja arkea pyörittäen. Ulkoiltu ollaan ja paljon, lasten kanssa päivisin jopa kaksi kertaa päivässä, iltaisin lasten nukkumaanmenon jälkeen puutarhahommissa pihalla sekä Vauhtisammakon juoksutreeneissä. Takana on myös muutamat iltarastit sekä viime viikonlopun Jukola-reissu Joensuuhun.
Upeat arovuokot


Lapset tuntuvat kasvavan yhtä nopeasti kuin pihan kukkamaiden rikkaruohot, joten uutta vaatettakin on pitänyt ommella. Tyttärelle olenkin iltaisin ja kuopuksen päiväuniaikaan ommellut ihan perusvaatteita, legginsejä, t-paitoja sekä pitkähihaisia paitoja ja muutaman tunikan. Vielä työsarkaa riittäisi, sillä tytöltä puuttuu kesävaatteita kuten shortseja, kesämekkoja sekä näihin Suomen kesäsäihin sopivia huppareita. Juhannukseksi työn alla on uusi neuletakki, toivottavasti ehdin saada sen valmiiksi, sillä säätiedotus lupaa viileää säätä ja neuletakille olisi käyttöä. Pojan neuletakki taitaa jäädä haaveeksi, tai ainakaan juhannukseksi sitä en ehdi neuloa.

Kaiken välissä olen yrittänyt tehdä muutaman tilaustyön, valmistella Sohvila Designin syksyn ja talven mallistoa ja suunnitella muutenkin yrityksen tulevaa syksyä. Vaikka illat ovat näin keskikesällä pitkiä ja valoisia, tuntuu että aika vain loppuu vuorokaudesta kesken. Viimeiset kuukaudet on menty seitsemän tunnin yöunilla, sillä nukkumaanmeno venähtää nykyään vähän liikaa. Äidin (ja isänkin) pelastus on meillä kuitenkin lasten hiukan muuttunut rytmi, sillä molemmat lapset ovat alkaneet nukkua vähän pidempiä yöunia ja heräävät pääsääntöisesti vasta kahdeksan tai jopa puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Etupihan pensasistutukset. Tuijien edessä koivuangervoja ja seppelvarpuja.
Kesäisistä säistä on saatu kuitenkin nauttia sen verran, että ulkona on päässyt tekemään puutarhahommia oikein kunnolla ja olen muutaman uuden kukkamaan perustanut tänä keväänä tai kesänä. Niistä ehkä lisää tuonnempana, kunhan saan kuvia (ja sitä aikaa) otettua. Perennaistutusten lisäksi on tyttären kanssa kylvetty kesäkukkien siemeniä ja istutettu tomaatteja ja maissia, niistäkin saisi oman postauksensa.

Lämpimät päivät ovat mahdollistaneet myös sen, että olen voinut ottaa neuleprojektit ulos. Lapset ovat jo sen verran isoja, että leikkivät melko rauhassa keskenään, vaativat vain valvontaa, nuorempi ainakin. Olen siis voinut neuloa lasten ulkoillessa ja käyttää senkin ajan hyödyksi. Kovin paljon keskittymistä vaativia töitä en voi ulkona tehdä, sillä nuorimmainen on muutamassa sekunnissa häipynyt pois hiekkalaatikosta tai leikkimökistä ja lähtee ties minne, jos en ole kärppänä perässä.
Mutta ainakin keväthuiviksi aikomani huivin olen saanut lasten ulkoillessa neulottua valmiiksi. Keväthuivin sijaan siitä tosin taisi tulla juhannushuivi..

Takaterassi norjanangervojen takaa. 
LeikkimökkiPortti keittiöpuutarhaan. Haaveena upea kärhöjen peittämä portti.
Postauksen kuvituksena on muuten kuvia meidän pihalta, nyt jo melkein parin viikon takaa. Tulppaanit kukkivat tänä vuonna melko myöhään, samoin arovuokko ja moni muukin alkukevään kukkija.

Nyt suunnataan juhannuksen viettoon, aurinkoista ja vähäsateista juhannusta kaikille! Toivottavasti niitä villasukkia ja kerrastoja ei tarvitse ottaa viikonloppuna käyttöön.

2 kommenttia

  1. Teidän piha on hurjan kaunis ja kaikki on ihanan rehevää! Siellä kelpaa nautiskella kaikesta ja viettää aikaa. Kesäkuu(kin) on tosiaan hurahtanut vauhdilla. Nyt aika voisi minun puolestani painaa hiukan jarrua jotta olisi edes pieni mahdollisuus pysyä sen perässä. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Töitä pihan eteen on tehty, kiva kuulla, että jo näin parin vuoden jälkeen on rehevän näköistä! Se on nimittäin tavoitteenakin. :) Totta, aika voisi pysähtyä tässä ja nyt, ehtisi hengähtää ja nauttia tästä hetkestä. Niin pihalla kuin ihan muutenkin. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista