Ryhmä Hau- synttärit

Toukokuu on meidän perheessä yhtä juhlaa, kun saman kuun puolelle osuvat vapun ja äitienpäivän lisäksi myös lasten syntymäpäivät ja toisen lapsen nimipäivä. Lapset ovat onneksi vielä niin pieniä, että ainakin sukulaisille järjestettävät syntymäpäiväjuhlat voi pitää yhtäaikaa, helpottaa huomattavasti juhlajärjestelyissä, kun järjestettävien juhlien määrä vähenee.

Tänä vuonna tytär sai aiemmin keväällä elämänsä ensimmäisen kaverisynttärikutsun ja se tarkoitti tottakai sitä, että sellaiset oli hänenkin saatava pitää. Äiti oli tosin haaveillut, jos olisi vielä yksi vuosi saatu juhlia vain sukulaisten kesken, mutta kolme vuotta täyttänyt tytär päätti toisin.

Viiri taiteiltiin tyttären kanssa yhdessä.
Meille ei Frozen-mania (äidin suureksi helpotukseksi) ole ainakaan toistaiseksi saapunut, vaan lastenkutsujen teemaksi tytär halusi Ryhmä Haun. Se on tällä hetkellä SE juttu. Hän tietää kaikki hahmot, hokee tunnuslauseita ja leikkii vahtitornia.  Me muutkin olemme hahmojen nimet tässä sivussa oppineet ja sen verran olen itsekin perillä, että tyttären lempihahmo on Samppa. Pikku Kakkosen Ryhmä Hau-jaksoa odotetaan kuin kuuta nousevaa ja ne harvat kerrat, kun tabletti otetaan esiin on selvää, mikä ohjelma laitetaan pyörimään.

Ryhmä Hau-synttäreitä alettiin siis suunnittelemaan jo keväällä, vaikka toteutus sitten loppujen lopuksi kaikkien muiden kiireiden keskellä jäikin aika viime tippaan. Viimeisen viikon ajan tytär kysyi joka ikinen aamu herättyään, joko tänään on Ryhmä Hau synttärit. Niitä odotettiin siis pitkään ja hartaasti ja kerrattiin ketkä kaikki kutsutaan vuoden tärkeimpiin juhliin.

Odotukset olivat siis korkealla ja paineita luotiin äidillekin. Kakku piti olla ja sydänkakkua (=porkkanapiirakkaa sydänkoristeilla), muuhun tarjoiluun sain vapaat kädet toteutukseen.Koristeita tehtiin vielä edellisenä iltana ja synttäripäivän aamuna, osa koristeita oli vanhoja, joita on käytetty jo aiemmissa juhlissa. Ilmapallojen ja tekstibannerin lisäksi diy-koristeita oli viiri (joka tehtiin tyttären kanssa yhdessä) sekä punaiset pompomit. Visiot synttäreiden koristeluista olivat tosin huomattavasti toteutuneesta poikkeavat, sillä aikarajoite tuli tässä(kin) vastaan. No, ainakin tyttö oli fiiliksissä koristeista ja sehän on pääasia.

Tarjottavien määrää karsin loppumetreillä ja lopuksi täytekakun, mustikka-vanilja-valkosuklaa-täytteillä, ja porkkanapiirakan lisäksi pöytään päätyivät "melonihirviö", murotaikinasta tehdyt luu-piparit ja popcornia. Ehkä seuraavalla kerralla pääsee revittelemään paremmin niin tarjoilujen kuin koristeidenkin suhteen.Suunnitelmat kakun suhteen olivat lennokkaat ja materiaalejakin koristeluun oli hankittu ties mitä. Sokerimassakuorrutteen sijaan mentiin mustikkaisella kakuntäytteellä, jota jäi yli. Jälkikäteen ajateltuna mustikka ei välttämättä ole se paras ratkaisu lastenkutsuihin..


Koska vieraat olivat kaikki myös kolmevuotiata, ei varsinaista ohjelmaa kutsuilla ollut. He saivat vapaasti leikkiä keskenään ja lisäksi olin etukäteen valmistellut pienen askartelun, jonka sitten kutsujen loppupuolella yhdessä äitien avustuksella tytöt askartelivat. Idean kertakäyttölautasista tehtyihin naamareihin bongasin netistä, Made in Kerman-blogista. Niistä tuli loppujen lopuksi hauskoja, ideaa voisi jalostaa johonkin muuhunkin askarteluun.

Kotiin lähtiessä tytöt saivat pienet yllätyspussit. Nykyään vallalla olevan trendin vastaisesti, olin hankkinut pusseihin vain muutamalla eurolla pientä kivaa. Omasta mielestäni Amerikasta rantautunut perinne lahjoa myös vieraita kalliilla lahjoilla on ... no vähän ... outo, joten näin meillä tällä kertaa. Tärkeintä näissä kemuissa on kuitenkin lasten yhdessäolo ja leikit, ei mitkään lahjat. Ei synttärisankarin saamat eikä vieraiden yllätyspussit. Kaiken kaikkiaan, alun epäilyistä ja vieraskadosta huolimatta, juhlat olivat onnistuneet. Illalla meillä oli yksi erittäin väsynyt päivänsankari (ja päivänsankarin pikkuveli), meinattiin myöhästyä maanantai-aamun kerhostakin kun tyttö nukkui aamulla normaalia pidempään, herättelyistä huolimatta.

Saa nähdä millä teemalla ensi vuonna kutsut järjestetään! :)

2 kommenttia

  1. Hauskat juhlat teillä ja ihanat tarjoilut! Juhlien suunnittelu teeman ympärille on mukavaa ja lasten riemun näkeminen ihana asia. Siitä huolimatta kekkerit ovat aina aikamoinen ponnistus, sekä sankarille itselleen että meille äiti-ihmisille. Onnea 3-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Mukavaa puuhaahan nuo kutsujen järjestämiset ovat, mutta vaativat tosiaan aika paljon koko perheeltä (meillä mies osallistui mm. siivoamalla).

    VastaaPoista