Ryhmä Hau-mekkoRyhmä Hau-teemalla jatketaan. Koska Ryhmä Hau synttärit eivät tietenkään ole mitään ilman kunnollista juhlamekkoa, oli kutsuille saatava Ryhmä Hau-mekko

Yhdistimme isoisoäidin luona vierailun ja käynnin kangaskauppaan ja yhteistuumin ostettiin tulevaan mekkoon sopiva kangas. Vaihtoehtona oli pinkkejä ja turkooseja kankaita, joista tytär valitsi turkoosin. Minulla oli jo visio siitä, minkälainen mekosta tulisi, mutta valmista kaavaa en tähän hätään mistään löytänyt.


Joten tästä mekosta tuli elämäni ensimmäinen vaatekappale, jota muokkasin niin paljon, että siinä ei ole mitään jäljellä alkuperäisestä kaavasta. Riskillä mentiin, sillä kangasta olin varannut vain 80 cm ja jos olisin epäonnistunut ja pilannut koko mekon, olisi tyttären päivä pilalla ja harmitus olisi ollut suuri. Ei paineita onnistumisen suhteen siis!

Tavoitteena oli tehdä frillamekko. Pohjakaavana oli Jujunan peplum-kaava, jota lähdin muokkaamaan. Pitkien hihojen tilalle lyhyet, hihoihin lyhyet frillat, paidalle lisämittaa mekkopituuteen, yksi helmakappale lisää ja alkuperäisen helman muokkaus. Lopputulos oli ihan onnistunut, vaikka parannettavaa olisi ollut. Frillojen rypytys jäi laihanpuoleiseksi ja hiukan lisäpituutta helmaan ei olisi ollut pahitteeksi, mutta pääasia oli että päivänsankarille kelpasi.
Kelpasi jopa sen verran hyvin, että hän oma-aloitteisesti halusi ottaa mekosta kuvat, eikä sovitusta ja kuvien ottoa varten tarvinnut pahemmin suostutella tai lahjoa.

Nyt kun pohjatyö on tehty, samalla kaavalla voisi surauttaa tytölle useammankin kesämekon, jos ne lämpöiset päivät vielä vaikka palaisivat.

Ei kommentteja