Kevätinspiraatiota Piha ja Puutarha-messuilta
Puutarhaihmisten kevään ykköstapahtuma Piha- ja Puutarha- messut Turun messukeskuksessa veti tänäkin vuonna hallit täyteen ihmisiä. Itse olin ehtinyt odotella messuja jo tovin, sillä se on jo useampna vuotena ollut mahtava paikka saada inspiraatiota pihaan ja puutarhaan sekä myös tehdä kivoja ostoksia. Messut eivät pettäneet tänäkään vuonna, iloa silmälle ja muille aisteille oli vaikka millä mitalla. Varoituksen sananen tähän väliin, että postaus sisältää nyt paljon kuvia!
Messujen kohokohta on ehdottomasti A-hallin upea yleiskoristelualue, joka ei tänäkään vuonna pettänyt komeudellaan. Tänä vuonna oli upeiden istutuksen lisäksi otettu hauskasti myös lapset huomioon, kun keskelle oli toteutettu lasten hiekkaleikkipaikka sekä hauska kärpässienimökki. Upeiden kukkaistutusten lisäksi A-hallista löytyi hieno kukkakauppa Broncon toteuttama tilateos, joka oli täynnä "parvekkeita". Hauska toteutus, josta saattoi bongata useita kivoja ideoita omalle parvekkeelle tai terassille. 

Betoni ja vihreä. Miksi kesäkukkien täytyy olla aina kukkia? Tänä vuonna taidan käyttää istutuksissa jotain muutakin kuin pelkkiä kukkia! Lattiantasosta hulppeiden kukkaistutusten lisäksi löytyi upeasti toteutettu kesäpiha. Olisin koko tilan voinut kopioida sellaisenaan meidän pihaan tai omalle mökille, jos sellainen sattuisi olemaan. Mahtavia ideoita toinen toisensa perään. Eurolavoista toteutettu keinu kutsui päivänokosille, samaisista lavoista toteutettu kesäkeittiö kokkailemaan ja grillaamaan. Komeudesta ei oltu unohdettu niin yrttimaata kuin lasten leikkipaikkaakaan, koko perhe oli huomioitu.
Yksi etukäteen odottamani oli bloggaajien yhdessä Flörin ja Kekkilän kanssa toteuttama Unelmien viljelylaatikko-projekti. Laatikot olivat toineen toistaan upeampia, mutta harmikseni tajusin että olin unohtanut napata yhdestä laatikosta kokonaan kuvat! Mukana olivat Åblogi House no 465, Mama´s Garden, Oravankesäpesä sekä Puutarhassa. Mustien laatikoiden, vihreiden kasvien ja katteen yhdistelmä oli hieno. Aloin laatikot nähdessäni haaveilla omien laatikoiden maalaamisesta mustaksi, nykyään ne ovat harmaat.
Myös Flörin messuosastoa odotin etukäteen. Sekään ei pettänyt, bloggajailtana tutustumaani Peltolan liikkeen mustavalkoinen ja pelkistetty visuaalinen ilme oli siirretty messuosastolle. Vihreän, mustan ja betonin liitto on hieno, joka osuu ja uppoo ainakin minuun. Flörin osastolta olisin voinut ostaa kasvin jos toisenkin kotiin, mutta loppujen lopuksi maltoin itseni ja ostin vain muhkean kokoisen rosmariinin kotiin viemisiksi. Pitkään pidin kädessäni japaninvaahterantaimea, mutta jätin sen kuitenkin. Totesin, että ainakin saisin syyn vierailla Flörissä uudelleen, jos päättäisin sittenkin sellaisen puutarhaan hankkia. Ja ensin pitäisi ehkä suunnitella paikka kyseiselle kauniille pikkupuulle. Inspiraatiota sain kuitenkin senkin edestä. Havuistutus oli upea, sellaisesta haaveilen omaankin pihaan ja muotoonleikattujen havujen yhdistäminen heiniin näytti upealta. Bonsaihavut olivat myös hauskoja uutuuksia, joihin en ollut aiemmin törmännyt. Kaiken kruunasi upea Flörin osastolla ollut Juliana-kasvihuone, musta tottakai. Kasvihuoneesta olen haaveillut jo muutaman vuoden, mutta se taitaa olla niitä "joskus tulevaisuudessa" - haaveita. Perinteisten alumiinisten ja vihreiden sijaan tällainen musta olisi hieno!
Heinät ja betoni <3

Japaninverivaahtera, jota pidin jo hetken hyppysissäni

Tomaatit Juliana-kasvihuoneen hyllylläBonsaimänty


Mökki ja Meri- messuilla piipahdin vain nopeasti, ihan uteliaisuudesta, sillä omaa mökkiä ei ole, eikä se taida olla ajankohtaista vielä vuosiin. Uutuus-messuihin olin ehkä jopa hiukan pettynyt. Mieleen sieltä jäi lähinnä hauska Iglusauna. Ehkä nämä messut vetosivat enemmän miespuolisiin messukävijöihin?Ja näiltäkään messuilta en selvinnyt ilman ostoksia, vaikka etukäteen päätinkin olla tekemättä kovin suuria ostoksia. Mukaan kuitenkin tarttui muutama perenna omaan pihaan sekä se aiemmin mainitsemani rosmariini. Edellistalvena kuolleiden sinisten ritarinkannusten tilalle yksi uusi sekä kokonaan uutena tuttavuutena valkoalpi. Nyt vain odottelen, että säät lämpenevät ja pääsen istuttamaan ne maahan!
Ensi viikoksi luvattiin tänne etelään jo lämpenevää säätä, ehkä istutuspuuhiin pääsee odotettua nopeammin. Mukavaa ja aurinkoista alkanutta huhtikuuta!

3 kommenttia

 1. Hei, tämä oli tosi mukava messukooste! Broncon parvekepuutarhat olivat kyllä hulppeita, samaten yleiskoristelualue. Itse tykkäsin myös Mökki & Meri -puolesta, vaikkei omaa mökkiä olekaan - mutta mökkimessujen puoli oli kyllä paljon suppeampi ja yksipuolisempi kuin puutarhapuoli.

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Voi olla, että Puutarhamessujen hulppean yleiskoristelualueen takia Mökki ja Meri- messut jäivät omasta mielestä vaisuiksi, vaikea erottua ja jäädä mieleen puutarhamessujen loiston ansiosta. Toisaalta, odotin myös varmaan vähän liikaa uusilta messuilta. :)

   Poista
 2. Kiitos koosteesta, ihan kuin olisi itse käynyt siellä vaikka en sinne päässytkään! Laitan kesäistutuksisksi muutamiin ruukkuihin heiniä ja muista perennoja. Oikeastaan itseäni ahdistaa kovin runsas kukkapaljous ruukuissa. Tämäkin on niin makuasia.

  VastaaPoista