Istutuspuuhia

Piha- ja puutarhamessulauantain kruunasi messuilujen päätteeksi käynti Flörin puutarhamyymälässä Peltolassa. Aikomukseni oli ostaa pieniä kesäkukkien taimia ja onnistuin pysymään tavoitteessani, ainakin melkein.Taimien lisäksi nimittäin en pystynyt vastustamaan myymälän muuta valikoimaa, vaan ostin kotiin myös toisen betoniruukun, jollaisen ostin viime käynnillä. Se vilahtaa tämän postauksen kuvissa, pitsilehden ruukkuna. Siemenpusseja pidin jo kädessäni, mutta maltoin, sillä niille ei ole vielä tarvetta. Esikasvatus jää tänä vuonna vähälle, muutamia kurkun ja kurpitsan taimia ja samettikukkia lukuunottamatta en tänä vuonna kasvata juuri mitään, joten ehdin hankkia ne myöhemminkin. Melkein kaikki siemenet nimittäin pääsevät suoraan ulos ja multaan. Ja syystä että? Tilanpuute kai on numero yksi, mutta kovana kakkosena tulee tuultakin nopeammin liikkuva vajaa kolmevuotias taapero ja kohta myös taaperokastiin siirtyvä vauva, joka koskee ja kiipeää kaikkialle ja joka myös maistaa kaikkea. Todennäköisesti taimista ei olisi jäljellä yhtään mitään, kun niiden olisi aika päästä ulos, jos ne ylipäätään ehtisivät taimettua ennen kuin joku syö ruukuista mullat.

Joten esikasvatettavien kasvien siemenet jäivät kauppaan, sillä sen vähäisen tilan joka minulla on käytettävissä, olen päättänyt käyttää kesäkukkien pikkutaimille.
Flörin myymälästä ostin terasseille ainakin muutaman liilan heliotroopin, valkoisia lumihiutaleita, liilaa pikkupetuniaa (leikkimökkiin), hopeakäpälää sekä poutapilveä. Toivottavasti saan nämä pidettyä hengissä ja suojeltua niitä multavarkaalta siihen asti, kunnes ilmat lämpenevät ja ne voi siirtää ulos kasvamaan.


Poutapilvi. Tästä (pitäisi) kasvaa upea harsomainen ja herkkä kasvi.Istutuspuuhiin osallistui myös innokas pikkutyttö. Tytär oli haltioissaan, kun pääsi auttamaan kasvien istututtamisessa. Sekoitin ja kastelin mullan valmiiksi isossa saavissa, josta tyttö annosteli mullan ruukkuihin, minä istutin taimet ja lopuksi tytär sai vielä kastella kasvit. Kuinka innoissaan pieni ihmisenalku voikaan olla näin arkipäiväisestä ja yksinkertaisesta hommasta! Saa nähdä saanko hänestä kesällä apua muihinkin puutarhatöihin vai onko apua tarjolla "liikaakin". Samassa rytäkässä tytär kylvi rairuohon siemenet täysin omatoimisesti, mullan ja siemenien levityksestä kasteluun saakka. Vähän harva ruohosta taisi tulla, mutta se ei haittaa onneksi mitään, meille se on juuri sopiva!

2 kommenttia

 1. Miten ihania kuvia! <3 Pikkutaimien ostaminen keväällä onkin järkevää - isot kesäkukkapuskat myöhemmin kesällä ovat suhteessa paljon kalliimpia. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti saan vaan pidettyä nämä hengissä, sillä jos joudun ostamaan uudet, jo toiset taimet sitten kesällä, niin tulee vielä kalliimmaksi! :D :D

   Poista