Viherkasvit uusiin multiin

Viikonloppuna oli upeiden aurinkoisten ulkoilukelien lisäksi mitä mainioin aika vaihtaa viherkasvien mullat. Samalla uudet, keskiviikkona Flöristä ostamani viherkasvit pääsivät multiin.Ennestään meidän kodista löytyy muutamia, isoja ja pieniä viherkasveja ja Flörissä täydensin kasvivalikoimaani kahdella. Molemmat ovat uusia tuttavuuksia, saa nähdä miten ne viihtyvät meillä. Ihastuin pitsilehden kauniin kuviollisiin lehtiin, kasvissa on jotain kiehtovaa kauneutta. Istutin sen rouheaan Flöristä ostamaani betoniruukkuun ja mielestäni herkän pitsilehden ja betonin liitto on aika osuva. Jäin harmittelemaan etten ostanut ruukkuja enemmän.
Toinen uusi kasvi, jonka ostin kukkaillasta on banaaniviikuna. Pieni sellainen, mutta siitä ilmeisesti aikanaan kasvaa ihan kunnon kokoinen. Toistaiseksi se pääsi työpisteen pöydän kulmalle Orthexin altakasteluruukkuun.


Pitsilehti 
Papinkaura ja pitsilehti


Banaaniviikuna

Banaaniviikuna työpöydän kulmalla


Ennestään meiltä löytyy olohuoneen kliivia, tämän huushollin toistaiseksi suurin viherkasvi. Sain sen jakotaimena äidiltäni vuosi sitten ja se on viihtynyt paikallaan mainiosti. Se on innostunut kasvattamaan uutta kasvustoa vaikka kuinka paljon, pidän peukut pystyssä jos se vaikka innostuisi kukkimaankin. Kliiviakin majailee altakasteluruukussa, jossa on pyörät alla. Helppo siirtää kun imuroi ja altakastelun ansiosta en onnistu tappamaan liiallisella tai liian vähäisellä kastelulla. Kliivian lisäksi lasten makuuhuoneessa on joulukaktus, joka muuten kukki viime jouluna ensimmäisen kerran tässä kodissa. Taisi ottaa nokkiinsa muutosta. Television vierellä on kolme anopinhammasta, äidiltä saatuja myös. Eteisen lipaston päällä on puolestaan anopinkieli ja uutena kasveina sain äidiltäni pitsilehden viereen päässeen papinkauran sekä kultaköynnöksen, jonka toivon kasvavan kohti lattiaa vitriinikaapin päältä.
Lisäki pianon päällä sinnittelee vielä joulun alla ostamani huonekuusi. Toinen kuoli, mutta jospa saisin tämän pysymään hengissä kesään asti, jolloin sen voi nostaa ulos terassille.

Kliivia

Anopinhampaat


Kuvassa vasemmalla jouluruusu, alhaalla oikealla pitsilehti ja banaaniviikuna

Viherkasvit ovat nyt trendikkäitä sisustuksessa, niitä on alkanut näkyä blogien lisäksi myös sisustuslehtien sivuilla. Hassua sikäli, että omalla äidilläni on niitä ollut aina ja minullakin ensimmäisestä omasta, opiskelija-asunnosta saakka. Viherkasvien vihreä väri tuo kyllä kaivattua väriä ja ilmettä viime aikojen kovin mustavalkoiseen, juuri nyt pinnalla olevaan skandinaavisen pelkistettyyn sisutukseen. Toivon todella, että tämä trendi on tullut jäädäkseen. Vaikka itse suosinkin sisustuksessa aika neutraalia linjaa värien suhteen, en ole kuitenkaan aivan täysin mustavalkoisen ja minimalistisen sisustustyylin kannattaja.

Mitä viherkasveihin tulee, niitä voisin ottaa meille kotiin enemmänkin. Ainakin peikonlehti olisi upea. Mutta kun taloudessa asuu yksi konttaava ja jokapaikkaan kiipeävä, multaa syövä vajaa yksivuotias, voi olla että viherkasvihankinnat saavat hetkeksi jäädä. Esikoinen jätti kasvit aikanaan rauhaan, mutta kuopusta tuntuu kiinnostavan senkin edestä. Keväänkorvalla haaveilen myös taimikasvatuksesta, mutta voi olla että sekin päätyy "joskus tulevaisuudessa"-listalle. Katsotaan!

2 kommenttia

  1. samoilla linjoilla meni meilläkin viikonloppuna :) Käy lukemassa http://www.marjakuja.fi/2017/03/viherkasveja-ja-mullan-vaihtoa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla monella muullakin kasvi- ja puutarhaihmisellä ajankohtaista nyt. :) Täytyypä käydä kurkkaamassa sinunkin mullanvaihtopuuhat.

      Poista