Turun kädentaitomessut, osa 1

Viikonloppuna oli Turun messukeskuksessa perinteiset Kädentaitomessut, joissa olen jo useana vuotena käynyt ja tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Samaan aikaan kädentaitomessujen kanssa oli Antiikki- ja taidemessut, joissa piipahdin myös. Niiden kuvasaldosta ajattelin tehdä oman postauksensa, ettei yhteen postaukseen tule aivan valtavaa määrää kuvia.

Tänä vuonna olin päättänyt valmistautua messuvierailuun, jotta välttyisin turhilta heräteostoksilta. Etukäteen olin bongannut muutaman uutuuden Turun messuille, joissa ehdottomasti vierailisin ja lisäksi minulla oli pieni lista mm. peruskankaita, joita lähdin (edullisesti) hakemaan.
Loppujen lopuksi onnistuin tavoitteessani ja varsinaiset heräteostokset jäivät tekemättä, vaikka jonkun verran ostoksia tuli tehtyä.

Tämän vuoden messut osoittautuivat muutenkin aikaisempia vuosia paremmiksi, ainakin näin itse tekevän näkökulmasta, sillä kankaita, lankoja ja muita käsityötarvikkeita myyviä tahoja oli aiempaa enemmän ja ns. valmiita tuotteita myyviä ehkä hieman aiempaa vähemmän. Positiivisia uutuuksia messuilla olivat ehdottomasti Nuppu Print Company ja heidän ihanat kukkakuosit sekä salolainen lankakauppa Ilo.


Nuppu Print Companyn kauniit vihkot

Näistä kahdesta Nuppu Print Company oli minulle jo vanha tuttavuus viime syksyn Tampereen messuilta, mutta tosiasiassa kyseessä on melko tuore yritys. Nuppu viettikin Turun messuilla yksivuotissyntymäpäiviään. Heidän valikoimansa koostuu kauniista, käsinmaalatuista kukkakuoseista, joita löytyy niin kankaista (trikoo, puuvilla ja puuvilla-pellava) kuin ihanista korteista ja vihoista. Nyt he lanseerasivat uuden kevätmalliston, johon kuuluu mm. uutuuskuosi "Näsiä", jota ostin mustavalkoisena trikoona. Nupun tarinaan ja tuotteisiin pääset tutustumaan tästä.


Toinen uutuus, jota odotin jo ennakkoon, oli salolainen lankakauppa Ilo. Turun seudulta on puuttunut lankakauppa, joka myy laadukkaita käsinvärjättyjä lankoja ja Ilo onkin ihana tuulahdus tänne meille. Toinen toistaan hyvä lankakauppoja täältä tietenkin löytyy, mutta aina on tilaa vielä yhdelle!
Ilon myyntipiste messuilla oli oikeaa värien iloittelua, langoista oli pakko napata kuva sillä ne olivat niin herkullisen värisiä. Itselle kotiin viemisinä ostin muutaman kerän Hedgehog fibresin Sock-lankaa, joista on tarkoitus neuloa itselleni iloisen värinen huivi kevääksi. Ostin myös Veera Välimäen ja Joji Locatelli Interpretations vol. 4 kirjan. Kirja on täynnä toinen toistaan inspiroivampia kuvia ja ohjeita, joista voisin toteuttaa miltei jokaisen, jos aika vain riittäisi.
Väriloistoa Ilon osastolla, kuvassa Hedgehog fibresin kauniit käsinvärjätyt langat. Langat on "sock"-vahvuisia.

Statement-korut eivät ole minun juttuni, mutta tälläisen ostamista voisin harkita!

Omat ostokset

Näiden lisäksi odotin Indie fabricsin finlandin pistettä, jossa yhdistyvät neljä suomalaista kangasvalmistajaa yhdellä iskulla: Paapii Design, Ikasyr, Käpynen sekä Neenuska. Näistä aiemmin tuttuja olivat Paapii, Ikasyr sekä Käpynen, joista kaikista olen ostanut joko messuilta tai verkkokaupasta kankaita. Neenuska oli minulle uusi tuttavuus ja Turun messulla heillä oli huomattavasti enemmän valmistuotteita kuin itse kankaita. Osasto on aina täynnä toinen toistaan värikkäämpiä kankaita ja kuoseja on joka lähtöön ja makuun. Osasto ei pettänyt tänäkään vuonna, mutta omaan ostoskassiin päätyi tällä kertaa aika tylsästi vain harmaan, mustan ja valkoisen sävyisiä kankaita. Niitä olin etukäteen suunnitellut ostavani ja onneksi sain hillittyä itseni, enkä ostanut mm. tyttärelle kauniita kukkakuosisia trikoita kesämekkoja varten. Tosin voi olla, että kesän tullen niitä täytyy käydä verkkokaupan valikoimasta ostamassa ja ommella muutama kesämekko..

Paapiin värikkäät kankaat

Paapiin palaherkut

Ikasyrin kankaita ja lankoja


Omat ostokset Indie fabrics finlandin osastolta: raitaresori ja harmaat trikoot Paapii ja jätskipuikkotrikoo Käpynen


Näiden kangasostoksien lisäksi ostin ihan tylsää peruskangasta Kangaskapinasta, mistä en viitsinyt erikseen napata kuvaa. Mustaa, harmaata ja sinapin väristä resoria, sekä mustaa joustocollaria ja vaaleanpunaista trikoota. Lasten perusvaatteita varten. Jos muuten hakusessa on edullisia mutta hyvälaatuisia peruskankaita ja mikä ettei esim digiprinttitrikoita, suosittelen Kangaskapinaa. Kuulin, että se muuten sijaitsee nykyään Turun Foorumissa. Itse en ole käynyt, olen ostanut vain messuilta tai netistä.

Elvarin makeat korut
Omien ostosten lisäksi ehdin kierrellä koko messusalin läpi, päästä päähän. Tyttärelle tuliaisiksi ostin yllätyksen Elvarin osastolta. Tämän on jo tuttu yritys, jonka makeita koruja joka kerta ihastelen.
Eräällä pisteellä ihastelin kalligrafiatöitä. Haaveilin jo esikoiselle huoneen seinälle kalliagrafiatyötä, jossa olisi tutun lastenlaulun teksti tai tytön syntymäaika, pituus, paino jne eli ns. syntymätaulu. Nyt sellaisen taulut olisivat hienot molemmille lapsille, jäisi heille molemmille samalla myös muisto sitten joskus omaan kotiin. Tilaustyönä tehtävät taulut ovat vain melko hintavia, joten haaveeksi taitaa jäädä. Tämän pisteen työt olivat kauniita, harmi että yrityksen nimi jäi laittamatta mieleen.

Yksi uusi näytteilleasettaja messuilla oli Anna & Eila-lankakauppa, joka oli uusi tuttavuus ainakin Turun messuilla. Olin jo lankakiintiöni käyttänyt ja ostanut langat, joten heidän osastolla tyydyin vain hypistelemään lankoja. Heillä oli myös hauska ja kauniisti pakattu tarvikepaketti, josta nappasin kuva, sen verran hauska idea. Tähän täytyy tutustua tarkemmin!
Taitoshop Varsinais-Suomen osastolla oli kauniita, vanhoista koulujen opetustauluista inspiraatiota saaneita tuotteita, mm. paperituotteita ja keittiötektiilejä. Tämän tyyppinen taulu työhuoneen seinälle olisi hauska, jos jostain vaikka löytyisi jotain koivuun liittyvää.
Myytäviä tuotteita oli messuilla hurjan suuri valikoima, mutta yksi mieleen jäänyt oli vielä Verdana Designin korut. Laserpainetusta vanerista ja nahasta valmistetut korut olivat kauniita, vaikka omalla kohdalla onkin täysi mahdottomuus pitää vastaavia koruja lapsiperhearjessa. Joku roikkuisi niissä koko ajan. Mutta kauniita olivat!

Kokonaisuudessaan olin ehkä hieman positiivisesti yllättynyt tämän vuotisten messujen tarjontaan. Aikaisempiin vuosiin verrattuna uusia myyjiä oli tullut lisää ja vanhoja poistunut ja ns. valmiita tuotteita, varsinkin aikuisten (naisten) vaatteita ja laukkuja oli aiempaa vähemmän, lapsille ehkä enemmän kuin aiemmin ja etenkin niille, jotka itse tekevät oli paljon kaikkea. Kangasta, lankoja, askartelu- ja korutyömateriaaleja, kirjoja ja ennen kaikkea inspiraatiota omaan tekemiseen. Ensi vuotta odotellessa!

Ei kommentteja