Flör - Naistenpäivän kukkailta

* Yhteistyö: Åblogit ja Kukka- ja puutarhamyymälä Flör


 
Mikään ei ole varmasti ihanampi tapa viettää naistenpäivää kuin tutustuminen uudistuneeseen kukka- ja puutarhamyymälään. Flörin väki kutsui meidät åblogit vierailemaan heidän uudistuneeseen myymälään Peltolassa ja kuulemaan heidän tuotteista, palveluista ja tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Monille Flör on varmasti ennestään tuttu sen entisellä nimellä, onhan Kauppilan kukka- ja puutarhamyymälä vaikuttanut Turun seudulla vuosikausia. Viime vuoden puolella yritys kuitenkin uudisti ilmettään ja kulkee nykyään nimellä Flör. Uusi ilme on moderni ja skandinaavisen selkeä, sitä tukee niin ytimekäs nimi kuin mustavalkoinen visuaalinen uusi ilme, uudistetut liiketilat Peltolassa ja kauppakeskus Skanssissa. Skanssin myymälä on muuten mielestäni yksi parhaimmista kukkakaupoista Turussa! Uudistetusta ilmeestä huolimatta sama tuttu ammattitaito ja ihmiset Flörin takana ovat pysyneet ennallaan, ehkä innostuneempana kuin koskaan.Flörillä on valtava valikoima leikkokukista, viherkasveista, ruukuista, puutarhatarvikkeista ja ajankohtaisista taimikylvömateriaaleista aina kesäkauden laajaan perenna- ja taimivalikoimaan. Perennapuolella on tullut aiemmin vierailtua ja kesällä vierailu täytyy ehdottomasti uusia, sillä sielläkin on luvassa uudistuksia.

Me pääsimme tällä kertaa kuitenkin tutustumaan myymälän uudistuneeseen ilmeeseen sisätiloissa. Myymälä oli täynnä toinen toistaan ihanampia kasveja ja kaikki oli laitettu esille erittäin kauniisti ja tuomaan inspiraatiota omaan kotiin. Tuotteille oli tehty omat, kauniit tilansa. Yrteille, leikkokukille ja ruukkukasveille, puutarhakalusteita unohtamatta. Visuaalisesti myymälä oli täynnä silmänruokaa ja vaikka normaalistikin saan helposti ajan kulumaan puutarhamyymälöissä, täällä olisin varmaan saanut kulumaan tunteja vain katsoen kaikkea kaunista ja inspiroituen uusista kasveista.Nykyään puutarhanhoito ja viherkasvit ovat kiinteästi osa sisustusta ja varsinkin viherkasvien suosio sisustuksessa on vain kasvussa. Tämän hetken sisustuksen trendit näkyivät myös Flörissä. Eukalyptuksen oksat ovat nyt trendikkäitä ja Flöristä niitä löytyi hauskasti myös ruukkukasvina. Löytyi kummituspuuta, betoniruukkuja ja mehikasveja. Kauniit, patinoituneen näköiset ruukut, rottinkikalusteet, erilaiset korit ja amppelit oli tuotu näyttävästi esille. Lähestyvästä keväästä kertoivat myymälään ilmestyneet yrtit ja tarvikkeet taimikasvatukseen, jotka ovat nyt myös pinnalla.
Meille ehdoton illan kohokohta oli kuitenkin oman leikkokimpun tekeminen. Apuna meillä oli Flörin ammattilaiset ja meidän onneksemme he olivat valikoineet muutamia kukkia valmiiksi. Muuten valinta kukkien välillä olisi saattanut osoittautua liian vaikeaksi. Tämän hetken kukkatrendien mukaisesti tekemämme kimput olivat rentoja, joissa kukat ladottiin kimppuun löyhästi samalle korkeudelle. Omasta kimpustani löytyi liiloja anemoneja, sinipiikkiputkea, rosmariinin-, eukalyptuksen- ja pistaasinoksia sekä klematiksia (kärhöjä). Kimpusta tuli kaunis, vaikka monet kukista olivat sellaisia, joita en olisi itse kukkakaupassa kimppuuni valinnut. Mutta syvän liiloista anemoneista ja sinipiikkiputkista taisi tulla uusia leikkokukkasuosikkejani!4 kommenttia

 1. Kaunista ja inspiroivaa! Uusi kohde Turku -listalle. 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka, suosittelen käymään! :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka!
  Just olen etsiskellyt tuollaisia punottuja koreja omille viherkasveille :)
  Mä tykkään tosi paljon tästä viherkasvi-trendistä, toivotaan sille pitkää ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korit oli kyllä ihania, kannattaa käydä katsomassa. Ja tämä viherkasvitrendi on kyllä mahtava juttu, minulla ja varsinkin omassa lapsuudenkodissa viherkasveja on ollut aina, hienoa kun ne ovat nyt kokeneet uuden tulemisen!

   Poista