Villatakki tyttärelle

Sohvila Designin tuotteiden välissä syntyy onneksi myös jotain omalle perheelle.
Tämä tyttärelle neulomani Klompelompen villatakki on odottanut jo jonkun aikaa viimeistelyä ja nappien kiinnittämistä ja nyt se sai vihdoin napit paikalleen.
Klompelompen villatakin kanssa sopii yhteen myös samasta langasta tehty RusettipantaOnneksi valmistui ja pääsee käyttöön, sillä kevät tulee, vaikka talvi tuli uudestaan tänne meillekin. Tässä villatakissa lankana on 100 % merinovillaa oleva Dropsin Merino Extra Fine lanka, jota muuten käytän myös Sohvilan tuotteissa. Lanka sopii pipojen ja neuleasusteiden lisäksi hyvin myös villatakkiin, sillä se ei kutita. Meidän tyttö ainakin jättää helposti villatakin laittamatta päälleen, jos se hiukankin kutittaa. Tämän kanssa ei onneksi pääse sitä käymään.

Meillä on muuten tähän asti käytetty haalareiden alla fleeceasuja, niin vauvalla kuin taaperollakin. Luin jostain (olisko ollut ihan Hesarista) kuitenkin pysäyttävän artikkelin fleeceasujen pesemisestä aiheutuvista ongelmista ympäristölle ja vesistöille. Vaikka meidän perheen kulutustottumusten muuttaminen ei tietenkään Suomen vesistöjä pelasta, aion vastaisuudessa jättää fleeceasut kauppaan, jos vain mahdollista. Olemassa olevia tietenkin käytetään, kun ne kerran meiltä jo löytyvät. Mutta artikkeli laittoi ajattelemaan ja siksi meillä onkin fleeceasujen sijaan nykyään aika paljon villakerrastoja käytössä. Äidin näkökulmasta parasta on se, kun taaperon lempiasuksi on nyt talvella muodostunut äidin neulomat kirkkaankeltaiset villahousut. Välikerrastoksi tarkoitetut housut halutaan päälle myös muutoin kuin ulos mennessä ja tälläkin hetkellä tyttö huitelee pitkin olohuonetta kyseisissä villahousuissa. Hän halusi välttämättä pukea ne päälleen.
No mikäpä siinä. Tämä taitaa vaan tarkoittaa sitä, että ensi vuodeksi täytyy neuloa uudet housut. :) Superwash-käsitelty merinovilla lyö toisaalta mennen tullen fleecen materiaalina, sillä sen voi pestä koneessa ja villan lämmittävä mutta hengittävä luontainen ominaisuus sopii loistavasti väliasuihin. Ja kun villaa ei tarvitse aina edes pestä, pelkkä tuuletus saattaa riittää (poislukien tietenkin tahrat).Kuopukselle on puikoille luotu silmukat Klompelompen kovispöksyihin, joten hän saa aikanaan omat villahousut. Niiden osalta saattaa kyllä käydä niin, että kesä tulee ennen kuin saan housut valmiiksi, mutta onneksi ennakoin ja valitsin ison koon (1-2 vuotta), joten ne ovat sopivan kokoiset vasta ensi talvena. :D


2 kommenttia

  1. Kiitos! :) Nämä on kyllä ihania, täytyy katsoa jos tekisin vielä jossain muussa värissä <3

    VastaaPoista