Hyvää Runeberginpäivää!

Hyvää Runeberginpäivää!

Helmikuu on tunnetusti varsinainen herkkukuukausi, kun samaan kuuhun osuvat laskiainen ja laskiaispullat sekä Runeberginpäivä ja runebergintortut. Nyt on vuorossa tuo jälkimmäinen ja tänäkin vuonna meiltä löytyy runebergintorttuja pöydästä tai pitäisikö sanoa torttu.Yleensä olen ostanut tortut valmiina kaupasta. Se on helppo ja toimiva ratkaisu. Ostin viime vuonnakin, vaikka tarkoitus oli kokeilla torttujen tekemistä myös itse. Se ei mennyt niin kuin strömsössä, sillä tortut jämähtivät kiinni kahvikuppeihin. Olin kuullut hyvän niksin, että tortuista saa oikeamman mallisia laittamalla taikinan voideltuihin kahvikuppeihin. Joo, olisi tullut kauniin muotoisia, jos ne vaan olisivat lähteneet irti. Viime vuonna meillä syötiin tortut lusikalla kupeista, onneksi olin varoiksi ostanut myös kaupan torttuja. Vaikka leivottua tulee välillä aika paljonkin, noin pieleen en ole koskaan onnistunut leipomuksia saamaan. Tulipahan opittua taas jotain uutta.

Tänä vuonna päätin suosiolla olla kokeilematta torttuja, vaikka hetken mietinkin paperisia muffinivuokia. Mutta päätinkin lopulta kokeilla Pirkan ruokalehdestä bongattua runeberginkääretorttu-ohjetta. Sitä en onnistuisi taatusti pilaamaan.Kääretorttu onnistui lopulta yli odotusten ja oli jopa yllättävän hyvää. Karvasmantelin jätin pois, se ei ole meidän perheessä oikein kenenkään mieleen ja sokerikuorrutteen tein itse kaupan valmiin sijaan. Helpompi, halvempi ja tietää mitä sisältää.

Kaksivuotias esikoinenkin santsasi ja olisi syönyt enemmänkin, jos olisi annettu. Raati kelpuutti siis ohjeen ja lopputuloksen. Tätä voisi jopa tehdä ensi vuonnakin!


Loppuun vielä muistutus arvonnasta, joka päättyy tänään! Arvontapostaus löytyy muutama postaus taaksepäin, sinne pääsee myös tästä linkistä.2 kommenttia

 1. Kätevä ja taatusti yhtä hyvä versio perinteisistä :) Tunnustan, meillä mies haki ne tänään kaupasta :) Joskus oon leiponutkin, mutta viime viikonlopun pullat meni jo niin pieleen, että en lähtenyt nyt yrittämään.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä ja ainakin helpompi versio! :) Helpointa taitaa olla kuitenkin ostaa suoraan kaupasta, kuten sinä teit. :D

   Aurinkoista alkuviikkoa!

   Poista