Virkatut passipussit

Pukinkonttiin päätyi jouluna muutama itse tehty lahja, mutta vasta nyt sain aikaa kirjoittaa niistä tänne. Lähipiirin toiveet lahjojen suhteen tulivat vain kaksi viikkoa ennen joulua, joten kiire meinasi lahjojen kanssa tulla, varsinkin kun puuhaa oli muutenkin. Ihan kaikki eivät pakettiin asti ehtineet, mutta tonttu lupasi toimittaa yhden kesken jääneen pehmeän paketin myöhemmin, joulun jälkeen. Kaiken kiireen keskellä myös kuvat pakettiin päätyneistä lahjoista unohtuivat kokonaan. Tai muistin ne aattona, kun kyseiset paketit oli jo paketoitu ja odottivat lahjakorissa.

Sohvila virkattu passipussi


Yhden lahjan sisällöstä kuitenkin muistin ottaa kuvat, vieläpä valoisaan aikaan. Lahjansaajalla oli toiveena saada passipussit itselleen ja tyttöystävälleen, pussin johon mahtuisi passin lisäksi lentoliput ja mahdollisesti pieni käteistä rahaa. Väritoiveina oli kirkkaan punainen ja liila. Innoittajana taisi toimia tämä passipussi.
Aikaisemmin virkattuihin passipusseihin käytin lankana kulutusta kestävää ja vahvaa kalalankaa ja samaa lankaa ajattelin käyttää nytkin. Mutta väritoiveet aiheuttivat päänvaivaa ja hetken jo pohdin toiseen lankaan vaihtamista. Kirkkaan punainen ei ollut ongelma, vaan liila. Sitä ei tuntunut löytyvän mistään. Olin verkkokauppojen armoilla, sillä aikaa ei ollut lähteä metsästämään sitä kivijalkaliikkeistä. Tiesin, että Lankavan Molla-kalalankaa on ollut myynnissä juuri oikean liilan sävyisenä, mutta sitä ei tuntunut enää löytyvän mistään. Kompromissina ostin sian säkissä ja tilasin lankaa sävyssä "orkidea".  Sävy on jotain liilan ja pinkin välimaastosta ja kun lahjansaaja vakuutti sävyn olevan ok (vaikka se ei nyt liilaa ollut nähnytkään...), ei muuta kuin lanka koukulle ja virkkaamaan.
Koska langan metsästykseen oli kulunut useampi päiväuniaika, onneksi itse pussien virkkaaminen sujui nopeaan. Itseasiassa niihin taisi kulua saman verran päiväuniaikaa kuin oikean sävyisen langan metsästykseenkin. Valmista tuli jouluviikolla ja ehdin kuvatkin napata.Muita pukinkonttiin päätyneitä lahjoja olivat valkoinen merinovillainen pipo, harmaa merinovillainen tuubikaulahuivi sekä mjsta merinovillainen simppeli kaulahuivi. Viimeksi mainittu on tosin viimeistelyä vaille valmis ja tonttu toimittaa sen jälkitoimituksena.


Ei kommentteja