Meidän tämän joulun piparkakkutalo

Meidän tämän vuoden piparkakku valmistui kuin valmistuikin ennen joulua. Viimetinkaan jäi, mutta ehdin. Priorisoin ja siivoamisesta vapautuneen ajan käytin piparkakkutalon rakentamiseen ja koristeluun, vaikka koristelu tapahtuikin miltei yön puolella.
Vielä tänä vuonna äiti teki talon, ehkä ensi vuonna lapset pääsevät koristelemaan. Tai jos oikein innostutaan, tehdään kaksi, äidille oma ja lapsille oma.


Sen verran oikaisin kuitenkin tässäkin projektissa, että käytin viime vuoden mallia enkä alkanut ihan tyhjästä piirtämään kaavoja. Suunnitelmat olivat suuret talon koristelun suhteen, mutta lopulta mentiin pelkällä pikeerillä. Varattuna oli tosin sokerimassaa paanukattoa varten ja karkkeja ja sokerihelmiä seinien koristeluun, mutta koska aika on rajallista ja välillä pitää nukkuakin (ja neuloa), niin nyt mentiin näillä.

Alunperin talosta piti tulla punainen. Joulunpunainen. Tai sen väristä elintarvikeväriä ostin, ruokakaupasta. Viime vuonna käytetty punainen, Confetista ostettu pastaväri oli loppu enkä jaksanut yhden väripurkin takia lähteä lasten kanssa autoilemaan, joten oikaisin ja ostin värin ruokakaupasta. Virhe. Punaista tilasin, mutta sain, no, pinkkiä. Tänä vuonna piparkakkutalomme on siis kirkkaan pinkki. Aamupäivän hämyssä otetuista kuvista ei tosin värin kirkkaus tule esiin, mutta pinkki se on. Ainakin tytär tykkäsi, aamulla herättyään hän huomasi talon heti keittiön pöydällä ja totesi: "Hiano. Maistetaan!" Sovittiin kuitenkin, että odotetaan ainakin uuteen vuoteen asti ennen kuin maistetaan. Saa nähdä miten käy, puuttuuko joku kaunis päivä talon ovi kokonaan..

Ei kommentteja