Vauvan tupsulakki

Viime päivinä ja viikkoina puikoilta on valmistunut lähinnä pipoja. Niin omille lapsille, ystävien lapsille, joulupaketteihin kuin tulevia joulumyyjäisiä varten. Mieskin naureskelee välillä, että meillä on nykyään varsinainen pipotehdas.

Aluksihan innostuin Klompelompen pipoista, joista kirjoitin mm. täällä. Sittemmin innostuin muokkaamaan pipoja vähän ja sitten vähän enemmän ja lopulta neuloin vauvan tupsulakin. Neuloessa sovelsin ja hyvä siitä loppujen lopuksi tulikin. Meidän perheen nuorimmainen tarvitsi uutta pipoa edellisen käytyä vähän liian pieneksi, joten ensimmäinen pipo syntyi ihan tarpeeseen. Toisen tein heti perään ihan vaan neulomisen ilosta ja koska mallista tuli niin kiva. Ehkä sekin löytää tiensä jonkun pienen päätä lämmittämään.

Sohvilapipo

Sohvilapipo

Lankana molemmissa tupsulakeissa on pehmoinen ja kutittamaton merinovilla, molemmat neulottu nelosen pyöröpuikolla. Viimeistelin pipot tupsujen lisäksi korvalapuilla, jotka olen havainnut hyviksi pienen vauvan pipoissa. Eipähän korvat palele. Leuan alle sidottavat nyörit puolestaan pitävät pipon tukevasti paikallaan, eikä se pääse kiertymään tai valumaan silmille esimerkiksi vauvan nukkuessa päiväunia vaunuissa. Koska mallina käytin meidän perheen nuorimmaista, kooksi tuli n. 6-12 kuukauden ikäiselle vauvalle sopiva pipo.

Sohvilapipo

Vauvan tupsulakista innostuneena päätin kokeilla vähän isommalle lapselle sopivaa mallia, vähän myös joulumyyjäisiä silmällä pitäen. Lankavarastosta löytyi pojallekin sopivaa väriä, farkunsinistä ja tummanharmaata, vaaleanpunaista kun pojat tuskin päähänsä suostuvat laittamaan. Niin syntyi Salmiakki-pipo. Tytär ainakin olisi kelpuuttanut pipon itselleen, kun sitä hänen päähän soviteltiin. Isompien pipojen koko on siis n. 2-3 vuotiaalle sopiva.

Sohvilapipo

Neulottu lasten pipo

Marraskuu ja joulukuun alku sujuvatkin siis meillä pipoja neuloessa ja joulumyyjäisiin valmistautuessa, samalla kun muuten valmistaudutaan pikkuhiljaa jouluun.

Ei kommentteja