Tuunattu turvakaukalo nukelle

Viime kirppisreissulla mukaan tarttui hetken mielijohteesta jo elämää nähnyt, hiukan rikki jo mennyt ja kulahtanut nuken turvakaukalo. Kaukalo oli parhaat päivänsä nähnyt jo aika päiviä sitten, pehmuste oli likainen ja kuosikin vähän tympeä. Kiinnikkeet olivat rikki, mutta itse muovinen kaukalo oli kuitenkin ehjä. Tiesin tyttären leikkineen vastaavalla kaukalolla, ilman pehmustetta, seurakunnan kerhossa, joten nappasin kaukalon mukaan. Ajattelin, että pienellä tuunauksella se voisi saada vielä jatkoaikaa meidän kotona, tyttären nukkeleikeissä.


Hintaa sillä ei ollut kuin kaksi euroa, joten jos tuunaus menisi pieleen tai jos tytär ei siitä tykkäisikään, taloudellinen menetys ei olisi valtaisa.

Mutta ennen kuin ehdin edes ottaa ompelukonetta esiin pehmusteen päällystämiseksi, tytär nappasi kaukalon leikkeihinsä mukaan. Nalle pääsi kyytiin samantien eikä pehmusteen perään paljon kyselty.

Huomatkaa muuten kuvausassistentin varpaat oikeassa alakulmassa.
Siitä huolimatta päällystin pehmusteen. Aikaisempi nallekuosi ei omaa silmää miellyttänyt ja kun omasta kangaslaatikosta löytyi sopivasti pinkkiä kangasta, pehmusteesta tuli samalla hiukan tyttömäisempi. Rikkimenneet kiinnikkeet korvasin tarranauhalla, ne tytär saisi itsekin helposti kiinni ja auki.Kaukalo sai heti pikasurautuksella freesimmän ilmeen ja tytär nukelle turvakaukalon. Vaikka tosin tällä hetkellä kaukalon ahkerin käyttäjä on uninalle ja pehmuste on otettu muuhun leikkikäyttöön. Mutta pääasia, että tytär tuli onnelliseksi! Aina ei tarvita markkinoiden kalliimpia muovihärpäkkeitä vaan joskus edullinen, itsetehty tai tuunattu lelukin on mieleen.


1 kommentti

  1. Lapset ei tartte merkkituotteita tai uusia juttuja. Heillä on hyvä mielikuvitus leikkiessään.

    VastaaPoista