Suomen Kädentaidot 2016 Tampereella

Terveisiä Tampereelta, tarkemmin sanottuna Suomen Kädentaidot 2016-messuilta! Viimeiset pari kuukautta olen odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa ja vihdoin se koitti. Olen aiemmin käynyt ainoastaan Turun käsityömessuilla, jotka tapahtumana ovat huomattavasti pienemmät kuin Tampereen. Odotukset Tampereen messujen suhteen olivat korkealla ja olin jo etukäteen katsonut ne must see-kohteet ja tehnyt hiukan suunnitelmaa mitä hankkisin, ettei homma lähtisi aivan täysin lapasesta.

Lähdin matkaan yksin, omalla autolla. Alkuperäinen suunnitelma oli, joskus keväällä, että olisimme koko perhe lähteneet reissuun ja mies olisi viettänyt lasten kanssa aikaa Tampereen keskustassa minun messuillessa (miehen idea). No, kesän jälkeen todettiin, että yhden 2,5 vuotiaan uhmaikäisen taaperon ja juuri puoli vuotta täyttäneen vauvan kanssa ei ehkä kuitenkaan kannata lähteä muuten vain Tampereelle pyörimään. Mies ei voisi yksin oikein tehdä ja touhuta taaperon kanssa, koska vauva olisi mukana ja toisaalta koko porukan tulo messuille oli ehdoton nou nou. Meidän tytön tuntien hän jaksaisi istua rattaissa 20 minuuttia ja kävelemään häntä ei voisi päästää, koska hän koskisi kaikkeen. No, päädyttiin siis siihen, että minä lähden yksin ja koska hotellihuone oli varattu ajoissa jo alkukesästä, voisin hyvin jäädä Tamperelle myös yöksi (minun idea). Kun samaan viikonloppuun vielä osui ystävät lastenvaatekutsut sunnuntaina Espoossa, mies puhuttiin ympäri.


Ja täällä sitä nyt sitten ollaan, ihan yksin, ilman lapsia. Takana miltei koko päivä messuilla ja useampi kassillinen kankaita ja lankoja rikkaampana. Todellista äidin laatuaikaa, edessä on nimittäin yöunet ilman herätyksiä sekä aamulla hulppea aamiainen, jonkun muun laittamana. Ei tarvitse huolehtia muista kuin omista tavaroista. Ei tarvitse lähtiessä tarkistaa, löytyykö varavaatteita, vaippoja, soseita, rusinoita, maissinaksuja ja ruokalappua, mitä näitä nyt on. Kukaan ei koko ajan hoe "äiti, äiti", kukaan ei kitise tai kenenkään vaippaa ei tarvitse vaihtaa, eikä tarvitse varoa omia vaatteita pulautuksen pelossa. Luksusta. Mutta huomaan myös kaipaavani kotiin ja niitä kahta, jotka edellä mainitut tarkistustoimeenpiteet vaativat. Mutta nyt nautitaan tästä, arki koittaa huomenna illalla taas!

Mutta mitä messuilta tarttui mukaan? Etukäteen olin suunnitellut vierailevani ainakin Lankakauppa Titityyn, kankaita myyvän PaapiiDesignin, Käpysen, Ommellisen ja NuppuPrintCompanyn osastoilla. Kaikki kortti- ja korutarvikeosastot kiersin tällä kertaa kaukaa, ihan vaan sen takia ettei houkutuksia tulisi liikaa. Pahimmassa tapauksessa mukaan olisi tarttunut jotain, mikä olisi ajan rajallisuuden vuoksi jäänyt kaappiin pölyttymään. Joten pysyttelin kankaissa ja langoissa.


Titiyyn osastolla hypistelin hyvän aikaa iki-ihania lankoja. Titityyltä olen aiemmin tilannut heidän nettikaupastaan, mutta oli ihana päästä hypistelemään lankoja ihan livenä. Hintaa langoilla oli jonkun verran, kaksi kerää raaskin ostaa. Toisaalta, Titityy on lankojen luksusliike, myy lankamaailman ferrareita ja porcheja. Lopulta päädyin kahteen kerään Hedgehog fibresin Sock yarn- sukkalankaan, ihanissa käsinvärjätyissä väreissä. Enemmänkin olisin ostanut, mutta lompakon nyörit eivät venyneet enemmän.


Hedgehog Fibres Titityyltä.
Kankaita ostinkin enemmän. Käpyseltä merinovillaneulosta ja trikoota. Ommelliselta raidallista merinovillaneulosta. Molemmat merinovillaneulokset päätyvät todennäkööisesti tyttären villatakkeihin ja asusteisiin. Jos hyvin käy ehkä äidinkin asusteisiin riittää kangasta. Paapiilta trikoita ja tupsuja.

Käpysen kankaat.

Ostokset Paapiilta.Yksi etukäteen himoitsemani oli NuppuPrintCompanyn kankaat. Olen heidän kankaistaan ommeltuja vaatteita ihastellut mm. Instagramin puolella ja vaikka normaalisti kukkamekot eivät ole se minun juttu, näissä on jotain ihan hempeää mutta kuitenkin mukavan yksinkertaista sellaista. Ei liian söpöä. Näitäkin olisin voinut ostaa enemmänkin, mutta tyydyin palaan sinistä kukkatrikoota sekä muutamaan ihanaan korttiin.


NuppuPrintCompanyn ihanat kortit
Tänä vuonna messuilla ja pinnalla tuntui olevan erilaiset himmelit ja paperinarusta tehdyt ja valosarjoilla täydennetyt koristeet. Himmeleitä ja niihin tarvikepaketteja löytyi useammalta osastolta, oli pilleistä tehtyjä ja muoviputkista tehtyjä. Paperinarusta valmistettavia valokoristeita myytiin tarvikepaketteina useammassa osastossa. Upeita, kaikki! Illalla käytyäni piipahtamassa myös Tampereen keskustassa oli Hämeenkatu upeasti valistu ja koristeltu suurilla paperinarusta tehdyillä palloilla, joide sisällä oli valosarja. Upean näköisiä! Itselle ei olisi tullut mieleen laittaa paperista tehtyä palloa ulos sään armoille, mutta eivät ole näyttäneet mennen miksikään, vaikka vesisateessa nytkin parhaillaan ovat.


Näitä palloja oli myös Tampereen keskustassa

Messuilta löytyi myös Suomi 100-vuotta- villasukkanäyttely. Hienoja, sinivalkoisia kirjoneulesukkia.

Voittajasukka
Musta tuntuu-näyttely keräsi mustia eri puolella messuja olevia tuotteita yhteen. Omaa silmää miellytti useampikin näistä.

Myös Suomen Kädentaidot 2016 Uutustuote-näyttelyssä oli upeita esineitä.Tämä oli upea, näihin myytiin tarvikepaketteja. Harmi, että olin oman messubudjettini jo käyttänyt ja lisäksi tälle ei olisi todennäköisesti paikkaa meillä kotona.

Niin ja messuiluun kuuluu tietenkin aina metrilakut, niiden ohi en pystynyt kävelemään ostamatta.

2 kommenttia

  1. Kiva lukea postauksesi! Minulla on vähän toisenlainen näkökulma messukonkarina. Hienoa, että sait järjestymään omaa aikaa. Terveisin Tuija

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Ehkä minullakin näkökulma muuttuu ajan kuluessa, kun takana alkaa olla useampi vuosi. :)

    VastaaPoista