Meidän DIY-joulukalenteri

Joulukuun alku häämöttää jo muutaman päivän päässä ja oli aika kaivaa joulukalenteri esiin varastosta. Kalenteri on vuoden vanha, ompelin sen tyttärelle jo viime jouluna. Halusin saada omalle tyttärelle samantyylisen kalenterin kuin itselläni aikoinaan oli. Omassa kalenterissani oli pieniä pusseja, joihin mummini oli piilottanut pieniä yllätyksiä karkeista kiiltokuviin ja tarroihin. Oma vanha kalenterini olisi ollut jossain mummillani säästössä, mutta halusin tehdä tyttärelleni ihan oman ja itsetehdyn. Pohdin ensin 24 sukasta koostuvaa kalenteria ja sitten paperipusseista koostuvaa, mutta totesin ettei meillä ole paikkaa sellaiselle kalenterille. Lisäksi silloinen puolitoistavuotias tyttö olisi äkkiä repinyt sukkarivistön lattialle jo joulukuun ensimmäisenä päivänä.


Toinen vaihtoehto oli alkuun näperrellä vähän samantyylisiä pikku pusseja kiinnitysnauhoineen kuin omassa kalenterissani oli aikoinaan ollut, mutta hetken ideaa pyöriteltyäni hylkäsin senkin. Ihan jo senkin takia, että käytettävissä oleva aika (joo, havahduin kalenterin ompelemiseen marraskuun viimeisellä viikolla, kalenteriin sujautettavat pikkulahjat kyllä olivat valmiina..) ja omat ompelutaidot eivät riittäneet. Joten päädyin lopulta taskumalliin.

Seuraavaksi pohdinnan alle joutuivat kankaat. Kotoa löytyi valmiina Ikean harmaata pellavaa, jonka olin aikoja sitten ostanut aikomuksena tehdä uudet tyynynpäälliset. Tyynyprojekti oli jäänyt, joten pellava pääsi joulukalenterimateriaaliksi. Hakusessa oli pelkistetty värimaailma, mutta kuitenkin jotain jouluista. Ikean mustavalkoista raitakangasta oli muutaman taskun verran, mutta loput taskut tein omasta vanhasta Marimekon pitkästä trikooyöpaidasta. Olin säilönyt yöpaitaa jo vuosia, ajatuksena että sen kankaan voisi joskus hyödyntää. En ollut kuitenkaan raaskinut käyttää sitä, mutta nyt päätin että joulukalenterissa se pääsisi oikeuksiinsa.
Ensin pohdin näyttääkö trikoon ja puuvillakankaan yhdistäminen hassulta, kun taskut ovat eri materiaalia, mutta lopputuloksesta sitä ei onneksi näe kuin kokeilemalla. Aika näyttää venähtääkö trikoo, mutta se on sitten sen ajan murhe.Ajansäästön ja helppouden takia en lähtenyt aplikoimaan numeroita, vaan kiinnitin jokaiseen taskuun Tigerista ostamani pikkupyykkipojat. Sopivat mielestäni loistavasti.

Vaikka lopputulos olikin lopulta kaukana alkuperäisestä suunnitelmasta, olin siihen kuitenkin tyytyväinen. Ja pikkuyllätykset mahtuivat hyvin taskuihin.


Jos viime vuonna joulukalenterin taskujen yllätykset olivat valmiina, niin tänä vuonna ne eivät sitä ole. Mutta ajattelin olla sitä liikaa stressaamatta. En kuitenkaan voi laittaa niitä kaikkia kerralla paikalleen, sillä tytär kävisi tyhjentämässä koko kalenterin samantien. Joten voin hyvin tehdä tai hankkia pikkulahjat pikkuhiljaa. Osa on toki valmiina, itse tehtynä tai ostettuna ja osa ehdin vielä hyvin tekemään. Mutta todennäköisesti joudun vielä kaupan tarjontaan turvautumaan. Yllätyksistä kirjoitan mahdollisesti myöhemmin lisää!

2 kommenttia