Olohuoneen viherkasvit

Joskus silloin, kun tähän taloon muutettiin, päätin että meille ei tule yhtään viherkasvia. Ihan jo senkin takia, että olen laiska kastelemaan ja kun kastelen, kastelen yleensä kasvit hengiltä. Lisäksi pikkulapsiperheessä viherkasvit saattavat olla vaaravyöhykkeellä ja vahinkojen minimoimiseksi ajattelin, että ei nyt. Ainakaan lattialle.

No, miten kävi. Näistä tuoreista kuvista huomaa, että kyllä niitä meille on muuttanut. Ja tykkään, todellakin. Lattialla oleva kliivia ja tv-tasolla olevat anopinhampaat ovat molemmat mieleeni, niiden selkeän muodon vuoksi. Lisäksi molemmat ovat minunkaltaiselle laiskalle kastelijalle oiva valinta, sillä vaikka unohdan niitä silloin tällöin kastella, ne eivät tunnu välittävän.

Olohuoneen vanha keinutuoli


Olohuoneen viherkasvit


Viherkasveilla saa tuotua kivasti eloa muuten aika neutraalin väriseen sisustukseen ja sanotaan niiden puhdistavan ilmaakin. Nyt kun ne ovat tuossa olleet jo jonkin aikaa, on silmä niin tottunut niihin. Vaihtaessani ruukkua isoon kliiviaan, tuo nurkkaus tuntui jotenkin niin tyhjältä, kun kasvi puuttui. Ison koon ja kastelun helpottamisen takia kliivia majailee altakasteluruukussa, jossa on pyörät. Helpottaa huomattavasti siivoamista, kun ruukun voi siirtää lattiaa pitkin eikä tarvitse nostaa.Viherkasvit olohuoneessa


Kasvit ovat saaneet toistaiseksi olla rauhassa, kaksivuotias esikoinen kulkee sujuvasti ohi ja nuorimmainen ei vielä liiku niin paljon, että kasvit olisivat vaarassa. Esikoisen ollessa pienempi, varsnkin nuo tv-tasolla olevat anopinhampaat kiinnostivat ja etenkin niiden multa. Yllättävän hyvin käskyt menivät perille ja muutaman mullanmaistelukerran jälkeen kasvit ovat saaneet olla rauhassa. Saa nähdä miten käy toisen kohdalla, poika on nimittäin keksinyt miten liikutaan ja ryömii eteenpäin pieniä matkoja, viiden kuukauden iässä. Kohta on äidillä kiire!

Tällä hetkellä haaveilen peikonlehdestä, joka näkyy nykyään olevan melkein joka kodissa. Se olisi ihana pienenä, mutta sillä on taipumusta kasvaa melko kookkaaksi, joten en tiedä mihin sen sijoittaisin sitten kun sillä alkaa olla kokoa. No, ehkä tyydyn vielä tässä vaiheessa ihastelemaan niitä muiden kuvissa!


Ei kommentteja