Keltainen kuvasto

Taas on se aika vuodesta. Nimittäin Hullujen Päivien kuvasto kolahti taas postilaatikkoon. Meillä tuota keltaista kuvastoa on joka kerta selattu hiirenkorville asti, ensin aikuisten toimesta ja sitten kuvasto on päässyt vielä taaperon leikkeihin mukaan. Keväällä tytär istui sohvalla kuvasto kädessään. selasi sivuja ja luki "satua" ääneen.

Vaikka emme enää asukaan Turussa ja jalkaudu itse tavarataloon ihmispaljouden keskelle, on joka syksy ja kevät ilmestyvässä kuvastossa jotakin koukuttavaa. Nykyään kuvaston tuotteiden shoppailu käy sujuvasti oman keittiön pöydän äärestä tai sohvan nurkasta, kahvimukin äärellä. Ei muita ihmisiä tönimässä ja tuuppimassa.Kuvastoaon mukava selata päiväuniaikaan kahvimukin kanssa, vaikka varsinaista tarvetta ostoksille ei olisikaan. Tai no, ainahan sitä lopulta käy niin, että kuvastosta muka löytää yhtä ja toista mitä huomaa tarvitsevansa, vaikka etukäteen oli päättänyt, ettei tänä vuonna osta mitään. Muuta kuin ehkä lapsille. Uudet talvikengät tyttärelle, löytyisikö kiva toppatakki kauppareissuille? Entä sitten isänpäivä, miehen synttärit ja ne joululahjat?

Minulla on ollut tapana nimenomaan hullareilta osaa varastoon lahjoja, niin miehelle, lapsille kuin muillekin lähipiiriin kuuluville. Säästän (ainakin luulen säästäväni) rahaa ostaessani edullisemmin ja lisäksi säästyn suuremmalta lahjastressiltä joulun alla, kun suurin osa lahjoista on hankittu.

Viime vuosina itselle on tullut ostettua harvinaisen vähän mitään, jos sisustusjuttuja ei lasketa. Tänä syksynä olisi kuitenkin tave ostaa kevytuntuvatakki ja nahkanilkkurit myös itselle. Lisäksi kauan haaveilemani Kartellin Combonibili-yöpöydät löytyvät kuvastosta. Molempiin ei taida olla varaa, vielä on pari päivää aikaa punnita, kummat ostaisin Yöpöytä tosin lämmittää vähän kehnosti hiekkalaatikon reunalla istuessa ja tuulen tuivertaessa armotta läpi kevyestä takista.Tänä vuonna kuvastosta muuten löytyi muutama iloinen yllättäjä. Tällä hetkellä pinnalla olevien merkkien Gugguun, Vimman ja Papun tuotteita löytyy nyt myös Hulluita päiviltä. Varsinkin Vimman lettilegginsit ovat monelle taatusti tuttuja ja ne yleensä loppuvat kaupoista saman tien, samoin lettikangas. Myös Papun vaatteet myydään usein loppuun, samoin Gugguun mallistot. Gugguun ikonisesta vinovetoketjuhupparista, taskucollegehousuista ja kahden ison tupsun pipoista on tullut niin haluttuja ja tykättyjä, että niitä näkyy myös kopioituina ja itsetehtyinä versioina.
Jos saan itseni aamulla tarpeeksi ajoissa sängystä ylös ja tietokoneen ääreen, ehkä ehdin nappaamaan edes jonkun noista halutuista tuotteista, sillä veikkaan että ne ovat vartissa loppuunmyydyt.

Nyt takaisin selailemaan kuvastoa ja juomaan jäähtynyttä kahvia!

Ei kommentteja