Tytön asusteet Klompelompen tyyliin

Ensimmäiset valmistuneet, viimeistellyt ja kuvatut neulontaprojektit uudesta Klompelompesta olivat tyttärelle. Pipo ja lapaset ovat kirjan Ruttupipon ja Nyppylapasten ohjeella neulotut, pienin muokkauksin.Lankana käytin ohjeesta poiketen Dropsin Merino Extra Fine lankaa ja hätäinen kun olin, en jaksanut odottaa tilauksessa olevien sopivien pyöröpuikon vaihtopäiden saapumista, vaan neuloin pipon ihan vaan sukkapuikoilla. No, tätä oli sen verran kiva ja nopea neuloa, että saatan tehdä vielä toisenkin, erivärisenä ja sillä pyöröpuikolla. Vinkkinä muuten, että Dropsin kyseinen merinovillalanka ja muut merinolangat ovat vielä tämän ja huomisen tarjouksessa Dropsin jälleenmyyjillä. 7.10 asti Dropsilla on meneillään Merino Mania, jossa kaikki merinovillalangat ovat tarjouksessa. Tuotteiden saatavuus vaihtelee myymäläkohtaisesti, lähimmät jälleenmyyjät ja superstoret löytyy Dropsin sivuilta.
Itse tilasin ison laatikollisen kyseistä lankaa lasten asusteita ja villatakkeja varten, nyt on ainakin hetkeksi lankaa, jota neuloa!

KlompelompeTyttären Ruttupipoon kului lankaa n. 75 g, sillä muokkasin mallia sen verran, että tein yhden helmineuleraidan lisää, sillä halusin piposta enemmän lörpöttävän. Valitsemani lanka oli hieman erivahvuinen kuin ohjeessa mainittu, joten näin sain piposta enemmän "ruttuisen". Lapasiin puolestaan meni vajaa yksi kerä lankaa. Tätäkin ohjetta sovelsin sen verran, että neuloin lapasiin peukalokiilan. Mielestäni lapsen on helpompi pukea lapaset itse käteen, kun niissä on peukalokiila ja lisäksi itsekin pidän enemmän lapasista, joissa kiila on. Meillä tytär haluaa nykyään pukea lähes kaiken itse, joten peukalokiila nopeuttaa uloslähtöjä, kun peukku sujahtaa helpommin omaan koloonsa.

Klompelompe

Normaalista poiketen, tytär suostui tällä kertaa myös sovituskuviin ja olisi halunnut koko päivän viipottaa sisällä pipo päässä. Tuntui siis olevan mieleinen. Eikä muuten kutita, siinä varmaan yksi syy miksi pipoa ei olisi maltettu ottaa päästä lainkaan pois.

Ei kommentteja