Sunnuntaifiiliksiä

Tänään on ollut ainakin täällä etelässä aivan mahtava syyssää, aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta ja poikkeuksellisen lämmintä syyskuun sunnuntaiksi, yli kaksikymmentä astetta. Kun pitkästä aikaa oltiin koko perhe sunnuntaina ihan vaan kotona, oli mukava aloittaa aamu rauhassa. Molemmat lapset nukkuivat normaalista poiketen melko pitkään, esikoinen heräsi vähän ennen puolta yhdeksää ja kuopus posotti menemään melkein puoli kymmeneen, kiitos eilisillan hulinoiden.

Kauan ei sisällä kuitenkaan viihdytty, vaan kaunis ilma veti ulos. Mies lähti lasten kanssa lähipuistoon ja itse sain pitkästä aikaa jäädä pihalle puuhaamaan kukkapenkkien pariin. Piha onkin viime aikoina jäänyt luvattoman huonolle hoidolle. Ruohonleikkurin rikkoonnuttua nurmikko rehottaa ja vähäisen kitkennän vuoksi myös rikkaruohot. Muutama perenna vaati siirtämistä parempaan paikkaan ja keittiöpuutarhan lehtikaalit saivat luvan lähteä. Ne olisivat taatusti kasvaa porskuttaneet vielä pakkasten tultuakin, mutta valtava kaalitoukkien armeija on rouskuttanut ne miltei lehdettömiksi. Muutenkin keittiöpuutarhaa on alettu laittaa syyskuntoon, toki sieltä satoa tulee vielä koko ajan.

Myös etuterassin kesäkukat saivat väistyä syysistutusten tieltä, kun istutin tilalle callunoita. Pelargoniat jaksavat edelleen kukkia lämpimien säiden ansiosta ja saavat ainakin toistaiseksi olla vielä ulkona. Kohta taitaa kyllä olla aika siirtää ne talvisäilytykseen autotalliin.
Pihalla puuhatessani huomasin kuinka olinkaan sitä kaivannut. Varsinaista puutarhaterapiaa. On jotenkin rauhoittavaa upottaa sormensa multaan, siistiä kukkapenkkejä rikkaruohoista ja istuttaa uusia kasveja. Ilman lapsia.  Nauttia todennäköisesti syksyn viimeisistä lämpimistä päivistä ihan vaan t-paidassa. Samalla fiilistellä vielä kukkivia kasveja ja ihastella miten kaikki on taas kasvanut kesän aikana, ankarasta viime talvesta huolimatta.

Nyt illalla on tyytyväinen olo, kun sai vähän siistittyä rehottavaa pihaa, mutta toisaalta myös ladattua omia akkuja tulevaa viikkoa varten.


Ei kommentteja