Ommeltua

Ristiäisten jälkeen saumuri ja ompelukone pääsivät kunnolla töihin. Päiväuniajan olen käyttänyt kaavojen piirtämiseen ja kankaiden leikkaamiseen ja illat puolestaan itse ompeluun. Esikoinen tuntuu ottaneet kasvussa pyrähdyksen, joten syksyksi tarvitaan uusia vaatteita, joten mikä sen parempi syy ommella. Kaappiin on kertynyt aleista kankaita, joista tällä kertaa sain ommeltua pinon paitoja.Elämäni ensimmäinen huppari, Ottobren Crocodile-kaavalla. Jätin tosin somisteet pois ja tein yksivärisenä. Kankaana on Noshilta tilattu Romanssi-trikoo, hupussa Ikasyrin vinoraitatrikoo.

 

Sovituskuvia en saanut, uhmaikäinen esikoinen ei maanittelusta huolimatta suostunut kokeilemaan paitaa ja olemaan kuvattavana. No, näillä mennään.Samasta kankaasta syntyi myös perus t-paita. Vielä hakusessa on sopivampi kaava, tämän mallin laskeutuvat hihat ei ehkä ole se kaikkein parhaiten istuvin malli meidän tytölle. Mutta käyttöön menevät jokatapauksessa.

Samalla kaavalla myös iloisen keltainen paita, kankaat molemmat Ikasyrin, Turun käsityömessuilta ostettu.Elvelyckanin alesta tilasin laatikollisen kankaita, joista ensimmäisenä ompelin perus pitkähihaiset paidat raglanhihoilla. Kaavana Ottobren Bla Bla.

Kankaita hamstratessani kävin myös Majapuun avoimissa ovissa Naantalissa, josta mukaan tarttui pino kankaita edulliseen hintaan. Tästä ihanasta köysi joustocollegesta ompelin tyttärelle tunikan mustavalkoraidallisilla resoreilla. Siitä tuli omasta mielestä niin kiva, että aloin jopa harkita sellaisen ompelemista itsellenikin. Kaavana tunikassa Ottobren Maxi Size ylisuuri t-paita.Perusvaatteita, eli t-paitoja niin pitkä- kuin lyhythihaisina, legginsejä, collareita ja huppareita pitäisi vielä ommella kaapin täytteeksi. Myös kuopukselle perusbodeja, collareita, yöpukuja ja jumpsuitteja seuraavassa eli 68 cm koossa.

1 kommentti

  1. Olipas siinä iso kasa vaatteita.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista