Kesäkuun kuulumisia

Kesäkuu vierähti ohi hujauksessa, niin huomaamatta ja nopeasti, että blogikin jäi päivittymättä. Viikonloput hurahtivat milloin missäkin, oli lakkiaiset, Jukolan viesti ja juhannus. Viikolla arki kahden pienen lapsen kanssa taas vei mennessään. Sään suosiessa ulkoitiin niin paljon kuin mahdollista ja illalla kun lapset oli saatu sänkyyn, ensimmäisenä ei mielessä ollut blogin päivitys. Monta kivaa postausideaa kyllä oli mielessä, niiden toteutus tosin jäi vain ajatuksen tasolle. Päätin jossain vaiheessa, että kyllä sitä taas ehtii, nyt keskitytään kesästä nauttimiseen.
Ihan toimettomana sitä ei kuitenkaan tullut oltua. Juhannukseksi oli perheen nuorimmaiselle ommeltava shortsiasu, sillä luvattiin kunnon kesäkelejä ja kaapista löytyi yksi ainoa vähän kevyempi asu, joka mahtui päälle. Nuori herra kasvaa silmissä ja vaikka ikää on mittarissa vasta kaksi kuukautta, on vaatekoko jo 62.

Oman perheen vauvan lisäksi on ystäväperheisiin joko syntynyt tai syntymässä vauvoja, joten viemisiähän pienille ihmisenaluille oli tehtävä. Saumuri oli huollossa (vanharouva toimii muuten kuin unelma perusteellisen huollon jälkeen!), mikä aiheutti pientä paniikkia yhden lahjan valmistumisen suhteen, mutta sain suunnittelemani paketin valmiiksi. Pakettiin tuli niin ommeltua kuin virkattuakin lahjaa, viimeiset silmukat virkkasin vielä kyseisenä päivänä, kun illalla jo mentiin katsomaan uusinta tulokasta. Mutta ehdin! Toivottavasti oli mieleinen.
Ommeltuja vauvaviemisiä tein kerralla useampia, seuraavaa vauvaa katsomaan mennessä on ainakin osa lahjasta sitten jo valmiina.

Viime sunnuntaina meillä vietettiin myös ristiäisiä, joka on aiheuttanut ei niinkään stressiä, mutta ainakin pitkän to do- listan ja pientä härdelliä kotona. Kastetoimitus oli kirkossa, kuten isosiskolla aikoinaan, jonka jälkeen kahvit oli meillä kotona. Mentiin tällä kertaa sieltä missä aita oli matalin ja tilattiin kaikki juhlissa tarjottavat herkut valmiina. Viimeksi tein täytekakut itse. Nyt tarjolla kahta eri voileipäkakkua, mansikkavalkosuklaakakkua, lusikkaleipiä ja vaniljajäätelöä tuoreilla mansikoilla. Vaikka tarjottavat tuli valmiina, tekemistä riitti silti. Ikkunoiden pesua, leikkimökin viimeistelyä (sisustus puuttuu vielä), pihan laittoa, lisäpöytien ja -tuolien hakua ja paikalleen asettelua ja lisäksi kaikkea muuta pientä hoidettavaa ja muistettavaa asiaa. Mutta selvittiin siitäkin urakasta, tiimityöllä. Sain siivottua sisällä rauhassa, kun mies touhusi esikoisen kanssa lähes koko lauantai päivän ulkona. Koko viime viikko menikin melkein koko ajan jotain siivotessa, yhden ikkunan pesu tuolloin ja toisen tällöin, vähän kaapin ovien pyyhintää siinä välissä. Haastetta toi se, että arjen ja ennen kaikkea sen rutiinien piti pyöriä koko ajan, muuten homma olisi kaatunut kiukuttelevaan, uhmaiän kynnyksellä olevaan taaperoon. Onneksi säät suosi ja päästiin ulkoilemaan ja purkamaan paineita leikkipuistoon, jotta sisällä äidin siivotessa onnistui omatoimiset leikit, vauvan nukkuessa.

Nyt ristiäiset on takanapäin, joten voi keskittyä ompeluprojekteihin! Vaikka ompelemaan ei ole kunnolla päässyt tai oikeastaan ehtinyt pariin viikkoon,  kangasvarastoa on kuitenkin tullut kartutettua. Tämän viikon päiväuniajat taitavatkin mennä kaavojen piirtelyyn ja kankaiden leikkaamiseen ja illat todennäköisesti siihen ompeluun.

Ei kommentteja