Edullinen verhotanko leikkimökkiin

Leikkimökki alkaa olla viimeistelyä vaille valmis, ulkoa lähes kokonaan ja sisältä keskeneräistä on ainoastaan sisustus.
Sisustus valmistunee pikkuhiljaa, kalusteita kun on tarkoitus kerätä ja tuunata pikkuhiljaa. Muutama tuunausprojekti odottaa jo autotallissa, jotta saisin tarpeeksi aikaa rauhassa niitä toteuttaa. Päiväuniaika on kuitenkin juuri sopiva pienten projektien toteuttamiseen ja tänään päätin tehdä leikkimökin verhotangot valmiiksi. Itse verhot ovat olleet ommeltuna jo muutaman päivän, mutta verhotangot puuttuivat. Verhot leikkasin ja ompelin valkoisesta valmiskapasta, josta piti alunperin tulla keittiön verho, mutta joka osoittautui lopulta liian lyhyeksi niin suureen ikkunaan.Verhotangot päätettiin toteuttaa mahdollisimman edullisesti ja itse tehden, jolloin materiaaliksi valikoitui edullinen harjanvarsi. Metritavarana myytävä vastaavanlainen puurima olisi tullut kalliimmaksi. Ikkunoita leikkimökissä on neljä, kaksi suurempaa ja kaksi pienempää, joten projektiin riitti juuri ja juuri kolme harjanvartta ja yksi vajaa mittainen, joka oon jäänyt jostain aiemmasta projektista yli.

Sahasin ensin lyhyet pätkät kannattimiksi, joiden päälle itse tanko tulee. Tein näihin lovet sahaa ja puukkoa avuksi käyttäen, jotta varsinainen tanko pysyy paikallaan. Kannattimet naulasin seinään kiinni. Sitten vain sopivan pituinen pätkä itse verhotankoa, hieman hiekkapaperilla kaikki reunat ja suurimmat karheudet pois, verho paikalleen ja tanko kannattimien varaan ikkunaan. Valmista!

Pientä sorminäppäryyttä kannattimien askarteleminen vaati, mutta suhteellisen nopeasti sain kaikkiin neljään ikkunaan tangot ja verhot paikalleen.

Ei kommentteja