Ikean uusin erikoismallisto

Säännöllisin väliajoin käväisen Ikean sivuilla, hakemassa inspiraatiota milloin mihinkin, välillä arjen säilytysratkaisuihin, lastenhuoneen sisustukseen ja nyt kesän korvalla terassin sisustukseen ja tietenkin valmistuvaan leikkimökkiin.

Kokoelma malliston bambu- ja rottinkiesineitä: sohvia, lepotuoleja, mattoja, koreja ja kattovalaisimia.
Kuva Ikean sivuilta

Viimeksi sivuilla vieraillessani törmäsin Ikean uuteen Viktigt- erikoismallistoon. Ihan aina heidän mallistonsa eivät meidän kodin sisustukseen sovi eivätkä innosta muutenkaan, mutta tällä kertaa tuli heti Tuo meille kotiin- fiilis, useasta tuotteesta. Meille valmistui viime kesänä terassi talon päätyyn ja terassin sisustaminen jäi tuolloin kokonaan. Nyt kesän tullen se on taas ajankohtaista ja Ikean uutta erikoismallistoa selatessani tiesin heti mihin sen tuotteet meillä sopisivat: terassille.


VIKTIGT Kori IKEA Sopii kaikenlaisille tavaroille lehdistä vaatteisiin ja kirjoihin.
kuva täältä
Korkeaan, bambusta valmistettuun koriin sopisi loistavasti jokin varrellinen puu; joko oliivipuu tai esimerkiksi vähän hintavampi verivaahtera. Mieli tekisi ostaa jompi kumpi ostaa terassille ja kokeilla sen talvettamista varastossa.

VIKTIGT Kahvallinen kori IKEA Kun lehdet, lelut, hatut ja käsineet ovat koreissa, huoneen yleisilme säilyy siistinä ja tavarat on helppo löytää.

Tämä kori sopisi myös terassille, mutta myös pihalle ja hyötypuutarhaan. Myöhemmin kesällä hyötypuutarhan sadon kypsyttyä, tähän voisi kerätä niin kurkut, porkkanat, sipulit kuin salaatitkin. Tai englantilaisen puutarhan henkeen kulkea pitkin pihaa leikkaamassa kukkia, kori kyynärvaressa roikkuen. 

VIKTIGT Pyykkikori IKEA Käsin punottu. Jokainen kori on yksilöllinen.

Isompi kori olisi mitä mainion pyykkikorinakin, mutta koska meillä on jo pyykkikori ja käytännöllisyyden kannalta muovinen on ehkä kuitenkin parempi, tähän isompaan voisin laittaa terassin tyynyt ja peiton. Kori sopisi toisaalta myös lastenhuoneeseen lelujen säilytykseen, tähän uppoaisi pehmolelu jos toinenkin.

VIKTIGT Tarjoiluvati, 3 kpl IKEA Helppo yhdistää muiden astioiden ja materiaalien kanssa.
VIKTIGT Lautanen IKEA Käsin tehty.
Tarjoiluvadit sopisivat kattaukseen niin ulkona kuin sisällä, niin mustana kun valkoisenakin.
Samoin bambuisen tarjoiuluvadin voisin nostaa joko terrasin pöydälle, hedelmäkoriksi ruokapöydän päälle, kahvipöytään pullien kera tai ihan vaan koristeeksi sohvapöydälle. Tosin sohvapöydällä se tuskin kovin kauan ei pysyisi, sillä perheen pikkusisustaja todennäköisesti veisi sen aika pian omiin leikkeihinsä. Meillä taitaa sekä äiti että tytär pitää kaikenlaisita koreista.

VIKTIGT Amppeli, 2 kpl IKEA Käsin tehty. Muovisen sisäruukun ansiosta ruukku on vedenkestävä.

VIKTIGT Jakkara IKEA Tämä luonnonkuidusta punottu tuoli on todella kevyt, mutta silti vankka ja kestävä. Helppo pinota tilan säästämiseksi.

Amppelit näyttävät kivoilta, ainoastaan epäilyttää niiden käyttö. Vaikka sisällä on muovinen sisäruukku, pohdin miten käy jos ruukut ovat sateelle alttiina. Ehkä lasitetulla parvekkeella toimisivat, mutta ei meidän terasilla. Jakkara taas toisi lisäistumapaikkoja vieraille ja olisi helppo nostaa sisälle ja taas takaisin tarvittaessa. Avoimella terassilla tosin epäilyttää taas säänkestävyys, ehkä toimisi paremmin sisätiloissa.


Ei kommentteja