Ihan pihalla

Viime päivien helteet ovat saaneet meidät käytännössä asumaan ulkona. Melkein heti aamusta, aamupalan jälkeen olemme lasten kanssa siirtyneet ulos. Vauva vaunuihin varjoon ja isomman kanssa olemme istuneet hiekkalaatikolla, ajaneet potkupyörällä tai muuten vain kuljettu pitkin pihaa. On muuten yksi kaksivuotiaan lempipuuhista. Hän haahuilee pitkin pihaa, välillä käsissä on hiekkaleluja, välillä harava tai mikä nyt vastaan sattuu tulemaan. Välillä pysähdytään katsomaan leppäkerttua kiven päällä, ihmetellään ötököitä kukkamaassa, juostaan perhosen perässä tai yritetään ottaa hämähäkkiä syliin.

Herttavuorenkilpi

Pensaskirsikka

Norjanangervo
Koko porukalla ollaan oltu lähipuistossa, syöty välipala ulkona terassilla. Päiväuniajan olen istunut terassilla kahvimukin kanssa, lukenut rauhassa päivän lehden ja nauttinut kesästä. Ihastellut kukkivia omena- ja kirsikkapuita sekä takapihan tuomipihlajaa, kuvaillut kukkaan puhjenneita perennoja ja kironnut pihan valtaavia voikukkia, joita on joka puolella. Illalla miehen tultua kotiin olen päässyt rauhassa ulos kastelemaan kukat ja kasvimaan ja tekemään istutushommia. Viime talvi vei mennessään monia perennoja, joiden tilalle olen ostanut uusia tai muuten vaan siirtänyt jo olemassa olevia paikasta toiseen kuolleiden tilalle. Laatuaikaa äidille, yksin pihalla puuhaileminen.
Ulkona ollaan oltu käytännössä siis koko päivä, viimeiset kolme päivää. Sisällä on käyty vain syömässä ja laittamassa ruokaa, vähän pesemässä pyykkiä aina välillä ja vaihtamassa vaippaa. Sää kylmenee taas loppuviikosta, joten näistä jopa helteisistä päivistä on otettu kaikki irti.

Pilvikirsikka

Lemmikki

Omenapuu, "Summer red"


Lämmin sää sai muuten myös huomaamaan, että sekä tyttären vaatekaapista että omasta vaatekaapista puuttuu kesävaatteita. Tyttären kaapista tosin vähän eri syystä. Hän on kasvanut eikä mm. shortseja ole kuin pari hassua, mutta oman kaapin vaatteisiin en (vielä) mahdu, vaikka niitä kaapissa onkin. Vaatekaupoille täytyy siis lähteä jossain vaiheessa, ennen kuin se kunnon kesä sieltä tulee.

Ei kommentteja