Ompeluksia vauvalle

Vaihteeksi vähän ompeluksia, joita on tullut tehtyä vauvalle, ainakin osa niistä. Kaikki ovat pääsääntöisesti kokoa 62, sillä mitä todennäköisemmin koko 56 ei kuitenkaan kovin kauan päälle mahdu. Olisi mukava, että vaatteet, joiden eteen on nähnyt vaivaa mahtusivat edes jokusen kuukauden ennen kuin jäävät pieniksi. Ja koska kesä on tulossa, väreinä keltaista ja turkoosia, vähän harmaatakin.

Pienet olkainhousut ovat kokoa 56, niitä kun ei ollut esikoiselta säästettynä eikä ostettunakaan ja kangastakin oli vain vähän jäljellä.Lähes kaikki kankaat ovat jostain palalaarista ostettuja, mm. Eurokankaasta ja Kankaamosta (Raisiosta). Palat riittävät mukavasti näin pieniin ompeluksiin.

Myös pieniä asusteita on kiva ja nopea tehdä, saa hyödynnettyä ne viimeiset pienimmätkin palat. Viimeksi esikoisen ollessa ihan pieni jäin ainakin itse kaipaamaan pieniä tumppuja, joita ei tahtonut mistään löytyä. Nyt niitä on tullut ommeltua niin itselle kuin vauvalahjaksikin. Helppoja ja nopeita.
Ehkä eniten ylpeä ja yllättynyt olen kuitenkin vauvan haalarista ja siitä, miten hyvin se ensikertalaisena onnistui. Tähän asti olen ommellut lähinnä yksinkertaisia lastenvaatteita, mutta tässä oli haastetta oikein urakalla. Oli vetoketju, huppu ja vuori. Usko meinasi välillä loppua, mutta valmis siitä tuli ja sen verran onnistunut, että kehtaa vauvalle päällekin laittaa. Kankaana on messuilta ostettu Paapiin joustocollege ja vuorena ihan perus raitatrikoo Eurokankaasta.


Koska haalari onnistui yli odotusten, saatan ommella vielä toisen, isomman, alkusyksyä varten. Saa nähdä, miten sitä ompeluaikaa tulevana kesänä on.

Ei kommentteja