Pyyheliinojen uusi elämä

Sain joskus vuosi sitten isoäidiltäni pinon vanhoja valkoisia Finlaysonin froteepyyhkeitä. Pyyhkeiden tarina ulottui jonnekin oman äitini ja tätini opiskeluaikoihin, joiden jälkeen ne ovat olleet käyttämättöminä kaapin perukoilla. Ne olivat menossa kierrätykseen ja isoäiti kysyi jos haluaisin pyyhkeet. Valkoinen pyyheliina ei ole ihan omaan makuuni, mutta otin pyyheliinat vastaan.

Ja kyllä niitä käytetty on, aina välillä. Pyyhkeet ovat loistokunnossa, ei uskoisi että niillä alkaa olla ikää jo useita kymmeniä vuosia. Suomalaista laatua parhaimmillaan. Mietin jo niille jatkojalostuskäyttöä mm. tytön nukkeleikeissä tia vaihtoehtoisesti siivousrätteinä autotallissa, mutten raaskinut niin hyväkuntoisia pyyhkeitä laittaa poiskaan, joten ne saivat jäädä toistaiseksi kaappiin.
Kunnes keksin, että valkoiseenhan tarttuu tekstiiliväri mitä parhaiten! Olen joskus ostanut kaappiin paketin mustaa tekstiiliväriä, aikomuksena värjätä miehen kulahtanut trenssi uudelleen mustaksi, mutta se on vain jäänyt, lähinnä sen takia että yksi paketti ei todennäköisesti riitä värjäämään sitä tarpeeksi tummaksi.

Keksin, että värjään valkoiset pyyhkeet mustaksi. Muutama harmaa pyyhe meiltä löytyy jo ja mustia on käsipyyhkeinä, joten miksi ei kylpypyyhkeinäkin. Sopisi ainakin kylpyhuoneen mustaan naulakkoon roikkumaan. Joten eikun pari pyyhettä näin alkuun koneeseen, paketti väriä ja suolaa perään ja eikun kone pyörimään.

Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä. Saa nähdä miten käytössä väri pysyy, mutta jos väri lähtee haalistumaan, niin siinä vaiheessa voin ehkä lopulta luovuttaa pyyhelinat autonpesuun tai tytön leikkeihin.Tästä innostuneena saatan ehkä kokeilla värjäämistä joskus uudelleen.

Ei kommentteja