Perjantaikukat

Välillä tuntuu, että aika menee kuin siivillä ja taas on perjantai. Mennyt viikko on taas yksi niistä. Tuntuu, että juuri oli viikonloppu ja nyt se on taas edessä. Eipä siinä, että valittaisin, viikonloppu on aina ihana ja tulee tarpeeseen. Pieni hengähdystauko arjesta.
Viikonlopuksi tulee nykyään melko usein hankittua myös tuoreita kukkia kotiin maljakkoon. Aika usein ne ovat kaupasta mukaan napattuja tulppaaneja tai ruusuja, mutta tällä kertaa vähän jotain muuta. Kävimme viikolla nopeasti piipahtamassa Turussa tyttären kanssa ja samalla reissulla kävimme nopeasti kukkakaupan kautta. Kukkakaupassa asiointi on harvinaista herkkua, yleensä en raaski sieltä mitään ostaa, mutta nyt päätin hiukan hemmotella itseäni.

Turussa Linnankadulla, lähellä pääkirjastoa on aivan ihana kukkakauppa, Piia Jaala nimeltään. Jos asuisin Turun keskustassa, kävisin varmasti sieltä useasti ostamassa perjantaikukat tai muut kiput. Sieltä saa aina hyvää palvelua ja kukat ja niiden esillepano miellyttävät ainakin omaa silmääni.Nyt mukaan lähti paljon blogeissa ja instagramin puolella viime aikoina näkyneitä eucalyptuksen oksia. Täällä mailla kun asutaan, ei meidän kylän kukkakaupasta niitä saa kuin tilaamalla erikseen, joten käytin tilaisuutta hyväkseni kun vieressä kerran oltiin. Vähän taidan olla mattimyöhänen, näitä on jo pidemmän aikaa näkynyt kattauksissa ja muissa, mutta kai se on parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ehkä pääsen kukkivien oksien trendiin vähän nopeammin mukaan.Eucalyptuksen oksien väri on jotenkin mukavan harmaaseen taitttava, ei liian vihreä ja muotokin ihanan yksinkertainen. Ja lisäksi ne sälilyvät pitkään maljakossa. Vähän vaihtelua tulppaaneihin ja ruusuihin, vaikka niistäkin tykkään ja varsinkin tulppaanit ovat tämän sesongin kukkia. Pääsiäisenä kukat ovat usein niitä keltaisia tai valkoisia, tähän väliin siis vähän neutraalimpia sävyjä, ennen kevään värejä.


Ei kommentteja