Pääsiäinen

Aurinkoista pääsiäistä!
Vihdoin saatiin aurinkoinen ilma tänne meillekin. Meidän perheellä oli suunnitelmissa viettää rauhallinen pitkä viikonloppu oman perheen kesken ihan kotona, käydä ulkoilemassa sään salliessa ja nauttia hyvästä ruuasta. Kotona ollaan oltu ja hyvää ruokaakin tehty, mutta ulkoilun sai unohtaa. Kaksi kolmesta on flunssassa, räkää pää täynnä, ja toisella lisäksi kuumetta. Aikomuksena oli lähteä Kuhankuonon retkeilyreitille Savojärvelle patikoimaan ja paistamaan makkaraa, mutta tällä kertaa täytyi jäädä kotiin. Onneksi kauniita kevätviikonloppuja on varmasti edessäpäin vielä monia, joten ehditään vielä.
Yläkulman massapallojen koristelun sormiväreillä hoiti tytär, keskellä oleva on äidin käsialaa.Ulkona paistava aurinko ja sisälle pääsiäistunnelmaa luomaan laitetut pääsiäiskoristeet, virpomisoksat, rairuoho ja pirteän keltaiset tulppaanit kuitenkin takaavat sen keväisen fiiliksen, mikä pääsiäisestä hyvin usein alkaa. Ulkoilu kauniissa kevätsäässä olisi toki kruunannut kaiken, mutta tunnelmaan pääsee onneksi näinkin. Tyttären päiväuniaikaan oli kuitenkin pakko päästä vähän ulkoilemaan, joten käytin ajan hyväkseni ja siistin vähän kukkamaita ja mansikkalaatikkoa.Vaikka on jouduttu pysyttelemään sisätiloissa tämä päivä, ollaan silti suunnitelman mukaan tehty vähän arjesta poiketen ruokaa pidemmän kaavan mukaan. Normaalisti arkena minä laitan ruuan, mutta tänään mies hoiti lähes kaiken ruuanlaiton. Ainoastaan jälkiruuasta vastasin minä. Ruuaksi hän taikoi tomaattista lammaspataa ja uunijuureksia. Valitettavasti en ehtinyt ruuasta napata kuvaa ennen kuin suurin osa oli syöty, mutta jälkiruuasta ehdin ottaa onneksi kuvat.


Katetusta pöydästäkin sain juuri otettua kuvan ennen kuin tytär tunkesi itsensä istumaan omaan tuoliinsa ja oli ehtinyt levittää niin lautasliinan kuin astiansa.Perinteisesti meillä on pääsiäisenä syöty jälkiruuaksi pashaa. Mämmiä on myös ollut ja tänä vuonna sitäkin ostettiin jääkaappiin. Yllättäen se ei muuten vajaa kaksivuotiaalle maistunut, vaikka hän aika ennakkoluulottomasti sitä suostui maistamaan.
Perinteisen pashan sijaan tänä vuonna päätin kokeilla pashakakkua, jonka ohjeen huomasin k-ruokakauppojen ruoka-lehdessä. Tähän kakkuversioon ainekset olivat ehkä aavistuksen kevyempiä versioita, kuin mitä perinteiseen pashaan tulee ja makukin oli vähän raikkaampi eikä ihan niin tuhti. Lopputulos olikin aika juustokakkumainen, mutta maultaan maistui selkeästi samalta kuin perinteinen pasha. Mieskin pyysi, josko tästä versiosta voisi tehdä uuden perinteen pääsiäisen kahvipöytään.Ei kommentteja