Kaava poikineen

Viime päivien ja oikeastaan jo viikkojenkin päiväuniajat ovat kuluneet kaavoja piirrellessä. Innostuin taas ompelemaan lastenvaatteita ja viikonlopun Turun kädentaitomessut vain lisäsi innostusta. Messuilta nimittäin löytyi iso pino kivoja kankaita Paapiilta ja Ikasyrilta. Harmaata ja keltaista kuviotrikoota, niin vauvan vaatteisiin kuin tyttären mekkoihin, pipohin ja huiveihin. Samalla reissulla, kun kerrankin pääsin yksin jonnekin lähtemään, kävin myös Eurokankaassa tonkimassa palalaarit.

Kevättä ajatellen ainakin pipovarastoa täytyy kartuttaa, vaikka jokunen onkin jo ommeltuna, samoin kaulureita ja tuubihuiveja. Myös itselle ajattelin surauttaa jonkun kivan trikoopipon tai vaikka useamman, riippuen miten kangasta jää yli.


Messuilta mukaan lähti myös lankaa vauvaneuleisiin, ompelutarvikkeita ja uudet sukkapuikot. Tällä kertaa messujen valikoima oli mielestäni huomattavasti viime vuotista parempi. Oli enemmän myytäviä materiaaleja ja tarvikkeita kuin kädentekijöiden omia tuotteita, toki niitäkin löytyi. Valmiita tuotteita on kiva katsella ja kierrellä, mutta kun tykkää itse tehdä, niin neuloa kuin ommella, ne materiaalit vain puhuttelevat enemmän. Jonkun muun mielestä messut saattoivat jäädä vaisummiksi kuin aiemmin, mutta minä ainakin pidin muutoksesta!

Pallurakuvioinen trikoo Paapii, mustavalkoinen trikoo Käpynen,  muut Ikasyr.
Uudet kankaat innostivat taas piirtämään lisää kaavoja ja tältä keittiön pöytä näyttääkin melkein joka päivä päiväuniaikaan. Ymmärrettävästi näitä ei oikein voi levittää tyttären ollessa hereillä, varsinkin kun hän on viime aikoina kunnostautunutu piirtämisessä. (Mm. minun muistikirjoihin)


Jonkun verran kankaista on leikattu jo valmiiksi ja odottavat pinossa ompelua. Ompeluun ei aina päiväuniaika riitä, paitsi johonkin pieneen ja yksinkertaiseen. Usein ompelu jääkin iltaan tai viikonloppuun, kun mieskin on kotona ja pystyy pitämään tyttären poissa tieltä. Kummasti tuntuu ompelukone, sakset ja nuppineulat kiinnostavan, samoin puolivalmiita vaatteita olisi todella mukava välillä kokeilla.

Onneksi pääsiäinen on tulossa, joka tietää neljän päivän lomaa ja minulle mahdollisesti normaalia enemmän ompeluaikaa. Tosin jos sää jatkuu yhtä aurinkoisena ja keväisenä kuin tähän asti (pientä pakkasjaksoa lukuunottamatta), tulee pitkä viikonloppu vietettyä pitkälti ulkoillen.

Ei kommentteja