Ystävän baby shower -kutsut

Ystävästäni tulee tässä kevään aikana ensimmäistä kertaa äiti, ja hänelle järjestetään yllätyksenä baby shower- kutsut. Hän luulee tulevansa kaverin tupareihin, mutta todellisuudessa vastassa on yllätysjuhlat.

Puuhanaisena kutsujen takana on ollut hänen ystävä, jonka luona kutsut pidetään sekä hänen oma sisarensa.  Kutsut on kuitenkin päätetty pitää nyyttärimeiningillä ja siten, että vähän jokainen saisi osallistua halutessaan mm. ohjelmaan.

Itse halusin osallistua tarjoilupuoleen tekemällä kutsuille täytekakun. Edellisestä kakun leipomisesta on aikaa, sillä omista edellisistä kakkua vaatineista juhlista on aikaa, joten ilmoittauduin mielelläni kakun leipojaksi. Lisäksi tykkään väkertää kakun koristelujen kanssa ja mikä sen ihanampi teema olisi kuin vauvakakku!Mitään varsinaista väriteemaa kutsuilla ei ole, enkä halunnut selkeästi tehdä vaaleanpunaista tai vaaleansinistä kakkua, joten päädyin vaaleanvihreään. Ilmeisesti kyseistä väriä on ainakin jossain määrin tarkoitus käyttää myös koristeluissa, joten kakku sopii siltä osin teemaan.
Tarvikkeet koristeluun ja kuorrutukseen ostin Confetista, josta olen aiemminkin ostanut kakunkoristelutarvikkeita. Sieltä löytyy muuten myös mahtava valikoima juhlien järjestämiseen tarvittavia koristeita ja kertakäyttöastioita ja palvelu on ihanan ystävällistä, suosittelen lämpimästi, jos on lastenkutsut, synttärijuhlat tai vastaavat tulossa.Kakun sisältä löytyy suklaakakkupohja ja kakun välistä suklaatäytteet. Valkosuklaatäyte ja minttusuklaatäyte, sillä tiedän tulevan äidin pitävän minttusuklaasta. Ohjeena käytin tuttuja Kinuskikissan ohjeita, täytteisiin löytyy ohjeet täältä ja kakkupohjaan täältä. Täytekakuissa on aina se yllätysmomentti maun suhteen. Vaikka kuinka maistaisi taikinaa ja täytettä tekovaiheessa, ei lopputuloksesta ole aina ihan täysin varmuutta, sillä kokonaisuus ratkaisee. Tällä kertaa tein ensimmäistä kertaa näillä täytteillä ja kakkupohjalla, joten voin vain toivoa, että maku on kohdallaan. Kun ei tuota valmista kakkua oikein voi etukäteen ennen kutsuja oikein maistaakaan...Ja tottakai kutsuille pitää lahja viedä. Tällä kertaa päätin tehdä lahjan kokonaan itse. Koska tulossa on kevätvauva, neuloin tulokkaalle junasukat ja lapaset sekä lisäksi virkkasin lämpimän peiton. Innostuin edellisestä vauvan unipupusta sen verran, että tein myös tähän lahjaan yhden, eri värein tosin, ja lisäsin vielä yhden tuttiketjun. Väreinä käytin neutraalia harmaata, valkoista ja beigeä, sopii sitten tytölle tai pojalle.

Näitä pieniä vauvajuttuja on kiva neuloa ja virkata, valmistuvat niin nopeasti ja usein saa lisäksi käyttää kauniita värejä.
Vielä lahja pakettiin, kortti kylkeen (jonka muuten tällä kertaa ostin kaupasta, en jaksanut enää askarrella) ja kohti vauvakutsuja!

Ei kommentteja