Viikonloppuna valmistuneita projekteja

Viikonloppuna valmistui taas muutama pienempi käsityöprojekti, niin ompelua, virkkausta kuin neulomistakin.

Tytär sai omalta kummitädiltäni vinon pinon eläinkortteja, jotka hän on itse aikoinaan askarrellut, mutta joille ei enää ole käyttöä. Tyttö oli innoissaan eläimistä ja ne ovatkin kieritelleet missä milloinkin ja vähän siellä sun täällä. Niin olohuoneessa, keittiössä kuin hänen omassa huoneessaankin. Säilytyspussi tuli siis tarpeeseen.


Ompelin pussin sillä aikaa, kun tyttö ja mies olivat ulkona pesemässä autoja, sillä ompeluun ei nykyään ole juuri muuten mahdollisuutta. Tytärtä tuntuu kiinnostavan vähän kaikki pieni tilpehööri ja etenkin ompelukoneen säätönappulat. Lisäksi nuppineulat kiehtovat ja nieltynä ne saattavat olla hyvin vaarallisia. Ompeluhetkeni tapahtuu siis joko iltaisin tytön mentyä nukkumaan tai viikonloppuisin, kun miehellä on aikaa leikkiä ja kiinnittää mielenkiinto johonkin muuhun kuin ompelutarvikkeisiin. Päiväunet ovat nykyään sen verran lyhyet, että silloin voin jonkun pienen ompeluksen saada tehtyä, mutta usein käytän senkin ajan johonkin muuhun ja teen mieluummin vaikka sitten illalla kunnolla ja rauhassa, hosumatta.

Nyt saadut eläinkortit pysyvät siististi järjestyksessä, kun niitä ei katsella ja pussin ulkonäkökin miellyttää äidin silmää. Ei siis haittaa vaikka se kierittelisi näkösällä. Kangas on Ikean kangasta, yksi suosikeistani.


Pussin lisäksi viikonloppuna valmistui virkattu setti vauvalle: unipupu, helistin ja muutama tuttinauha.
 Unipupu
Ohje oma sovellus, mutta pohjana käytin tätä.
Lanka: Gründl Florida, merseroitu 100 % puuvilla

Tuttinauha
Lanka: Gründl Florida, merseroitu 100 % puuvilla
Tuttinauhatarvikkeet eli klipsit ja lenkit olen tilannut Nappikauppa Punahilkasta.

Helistin 
Lanka: Gründl Florida, merseroitu 100 % puuvilla
Puurenkaan ja kissan/pupun pään sisällä olevan kulkusen tilasin Sinellistä.

Langanmenekki: kaikkiin kului yhteensä  keltaista 36 g, valkoista 42 g, harmaata 38 g.Nopeatekoisia pikkuprojekteja, joita on helppo virkata vaikka samalla kun katselee illalla telkkaria.

Viikonloppuna valmistui myös uusi neulottu sohvatyyny olohuoneen sohvalle. Neuloin aiemmin vauvan siksakpeiton, johon käytin vaaleanpunaista Novitan Isoveli- lankaa. Lankaa jäi reilusti yli, sillä alunperin olin suunnitellut neuvolani suuremman peiton kuin mitä sitten lopullisesta peitosta tuli. Jämälangoista olen jo aiemmin neulonut tyttärelle pipon sekä tuubihuivin, mutta langoista riitti vielä yhteen tyynynpäälliseen. Hiukan oikaisin, ja ompelin vetoketjun kiinni ompelukoneella enkä käsin.
Saa nähdä jääkö tyyny lopulta tähän sohvalle, sen verran erisävyinen se on muiden vaaleanpunaisten tyynyjen kanssa, mutta ainakin se sopii kaveriksi tuolle Linumin raidalliselle tyynylle. Ja tuo se mukavaa vaihtelua, sillä se on ainoa neulepintainen tyyny sohvilla.Ei kommentteja