Sisustusostoksia

Treffatessani ystäväni kanssa pitkästä aikaa kahvin merkeissä Turussa, pistäydyin samalla reissulla myös sisustusostoksilla. Mielestäni Turun ehdottomasti paras sisustuskauppa on Linnankadulla sijaitseva Sisustuksen Koodi. Liike on täynnä niin designklassikoita huonekaluista piensisustukseen, kuin myös uudempien suunnittelijoiden ja brändien tuotteita. Omaa sisustusmakuani on hankala kuvata muutamalla sanalla, sillä tykkään yhdistää modernia ja ajatonta, mutta myös vanhaa ja hiukan rouheaa, mutta Koodista voisin kotiuttaa melkein mitä tahansa.

Tuotteet on aina laitettu esille kauniisti ja hyvällä maulla ja liikkeestä on lähes mahdoton lähteä tyhjin käsin ulos. Tällä kertaa olin tyttären (ja rattaiden) kanssa liikenteessä, joten käynti oli aika pikainen enkä ehtinyt kovin tarkkaan kierrellä ja hypistellä tuotteita. Mielessä oli tietyt tuotteet joita menin ostamaan, mutta mukaan tarttui kyllä jotain muutakin.Siitä, mitä menin oikeasti ostamaan, kirjoitan myöhemmin sillä kyseessä oli tilaustavara ja noudan sen liikkeestä myöhemmin, mutta mukaan tarttui siis muutakin. Sisustusblogeissa, Instagramissa, sisustuslehdissä ja muualla on jo jonkun aikaa vilahtanut turkulaisen Mayn tuotteita ja itsekin olen sellaisista haaveillut jo jonkin aikaa. Mustavalkoisuus ja yksinkertainen suunnittelu kiehtoo edelleen, vaikka kodin sisustuksesta löytyy muitakin värejä ja luonnonmateriaaleja. Mayn tuotteita voisin ostaa kotiin useampiakin, mutta keittiöön olen lankakoria kaavaillut jo jonkin aikaa. Nyt kun asiaa Koodiin oli, tarttuivat mukaan Mayn valkoinen lankakori, siihen pohjalle sopiva puinen levy sekä käsisaippua. Käsisaippua ei oikeastaan ollut hankintalistalla, se vain sattui olemaan lopussa ja kauniin pullon nähdessäni nappasin myös sen mukaan.


Toinen, aivan uusi tuttavavuus, mutta ehdottomasti uudelleen vierailtava paikka on Turun Forumissa sijaitseva PUF Designmarket. En edes tiennyt sen olemassa olosta, mutta Sisustuksen Koodin myyjä vinkkasi siitä kun tiedustelin yhtä julistetta. PUFissa teimme vain pienen kierroksen, sillä ruoka-aika painoi päälle ja vielä edessä oli ajomatka kotiin, mutta upeita tuotteita siellä oli myynnissä. Näin PUF luonnehtii itseään nettisivuillaan:

"PUF kokoaa yhteen muotoilualojen kiinnostavimmat tekijät. Tunnetut brändit sekä nousevat tekijät ovat osana alati vaihtuvaa kokonaisuutta, jossa jokaiselle tarinalle on tilansa. Haemme aktiivisesti eri muotoilualojen osaajia, sekä kiinnostavia brändejä esille PUF Designmarketiin. Haluamme auttaa jokaista brändiä kasvamaan ja kehittymään."

Kuva heidän omilta sivuiltaan,  täältä.
Ostimme liikkeestä vain sen julisteen, jota olin mennyt hakemaankin, vaikka katseltavaa (ja varmaan ostettavaakin) olisi riittänyt. Tähän liikkeeseen täytyy kyllä vielä palata, ajan kanssa ja yksin, jotta ehtii tutkimaan tuotteita tarkemmin. Osa tuotteista ja brändeistä oli minulle aivan uusia, muutamiin olen törmännyt aiemminkin. Etenkin mieleen jäivät Papun ja Vimman vaatteet ja varsinkin lastenvaatteet, mutta myös Kasperin ihanat nahkalaukut ja UhanaDesignin korut. Monessa blogissa näkyneitä Vimman letti-kuosisia legginsejä näytti olevan täällä myynnissä ja pieniä kokoja näytti myös olevan. Tänne siis palaan vielä, varmaan samalla kertaa kuin tuonne Koodiinkiin!Esteettisesti liike miellytti silmää ja tuotteet olivat kauniisti esillä. Heiltä löytyy myös nettisivut, PUFstore, joilla näytti olevan ainakin osa tuotteista myytävänä. Sieltä löytyy myös tarkemmin tietoa yrityksestä. Mukava konsepti, täytyy sanoa!

En malttanut odottaa päivänvaloa kuvien ottamista varten..

Saippua pääsi vessan lavuaarin reunalle.


Ei kommentteja