Sairastuvalta iltaa

Meidän perheessä sairastetaan äärimmäisen harvoin, mutta nyt on influenssa iskenyt tännekin. Flunssat ovat meillä normaalisti harvinaisuus, kuumeesta, oksennustaudeista ja muista nyt puhumattakaan. Keskimäärin olemme miehen kanssa flunssassa kerran kahdessa vuodessa, tytär puolestaan on nyt ensimmäistä kertaa elämänsä aikana kunnolla kipeä.

Itse olen toistaiseksi välttynyt taudilta ja voi olla, että pysynkin terveenä, sillä olisin jo oireita saanut jos olisin sairastuakseni. Ensin sängyn omaksi päätyi mies ja eilen illalla tytär.

Vaikka mies olikin kuumeisena rättiväsynyt ja lähinnä nukkui pari ensimmäistä päivää, on aikuisen sairastamista helpompi seurata vierestä kuin lapsen. Tyttärellä nousi eilen illalla kova kuume ja tänään aamupäivällä kävimme lääkärissä saamassa saman diagnoosin, kuin miehellekin oli todettu. Influenssahan sekin oli.

Nyt siis hoidettavana on kaksi toipilasta, kodin arkirutiinien lisäksi. Onneksi miehen vointi alkaa lääkityksen myötä parantua ja en ole enää täysin yksin vastuussa kaikesta.Kuvituskuvina on muuten toissapäivänä leipomani ruisleivät. Elämäni ensimmäiset sellaiset. Hyvinhän ne ainakin omasta mielestä onnistuivat, harmi vain että tuoreeltaan niitä ei muut päässeet maistamaan. Sen verran hyviä niistä tuli, että teen joku kerta vielä uudelleen.Ei kommentteja