Runeberginpäivä

Tänä vuonna helmikuulle osuu todella lähekkäin sekä Runeberginpäivä että laskiaissunnuntai. Meillä on perinteisesti tehty laskiaispullat itse, mutta Runebergin tortut olen ostanut kaupasta sen helppouden takia.
Päätin, että tänä vuonna kokeilen tehdä perinteiset Runebergin tortut itse kaupasta ostettujen sijaan.
Toisin sitten lopulta kävi.Eilen torstaina tein kyllä taikinan päiväuniaikaan ja paistoinkin tortut, mutta jostain syystä kaikki ei tällä kertaa mennyt ihan niin kuin strömsössä. Epäonnistumiset leivonnassa saa yleensä laskea yhden käden sormilla ja silloinkin syynä on joku oma töppäys ohjeen noudattamisessa tai ainesosassa on jotain vikaa. Tällä kertaa noudatin ohjetta tarkkaan ja ainesosatkin olivat kunnossa, joten en tiedä mikä meni vikaan. Harmitti, kun maku olisi ollut kohdillaan.

Lopputulos ei kuitenkaan muistuttanut lähellekään perinteistä Runebergin torttua. Tortut olivat reunoilta melkein palaneet, mutta keskeltä miltei raakoja. Taikina oli löysää keskeltä ja kumotessani tortut ne levähtivät yhdeksi möykyksi alustalle.

Se niistä tortuista. Ajattelin vielä tekeväni toisen satsin torttuja tyttären herättyä, kun kerran aineksia oli vielä jäljellä. Tarkoituksena oli kokeilla jotain toista ohjetta, mutta leivonta jäi kuitenkin muun tohinan viedessä loppupäivän ajan.
Tänään tullessamme tyttären kanssa kotiin päiväkerhosta, kurvasimme kaupan kautta ja ostimme paikallisen leipomon Runebergin tortut. Hyviä olivat! Ehkä tästä leipomiskerrasta viisastuneena ostan jatkossakin kyseiset tortut valmiina kaupasta, ja pitäydyn laskiaispullien leivonnassa, se kun kerran ainakin toistaiseksi vielä onnistuu minulta.Ei kommentteja