Lastenhuoneen päiväpeitto

Tyttäremme siirtyi joulun jälkeen nukkumaan juniorisänkyyn pois pinnasängystä. Omassa huoneessa hän on nukkunut jo pitkään, itseasiassa yli vuoden.

Uusi sänky hänen huoneeseen saatiin omien vanhempieni varastosta, sillä he olivat säästäneet minulla ja sisaruksillani aikoinaan käytössä olleen Muuramen Jolla-sängyn. Uusia sänkyjä netistä katsellessani ja etenkin niiden hintoja, totesin että käytetty vaihtoehto sopii meille loistavasti. En halunnut ostaa ihan mitään Ikean halvinta, sillä odotettavissa on että sängyn pitää kestää useampi nukkuja vielä tyttären jälkeenkin. Vähän laadukkaammille sängyille taas tuli hyvin nopeasti hintaa monta sataa euroa, varsinkin jos kyseessä oli jatkettava sänky kuten tämä meidän Jolla.
Valitsimme siis kukkaroystävällisen vaihtoehdon ja haimme sängyn vanhemmiltani. Arvostan kuitenkin enemmän käytettyä designia kuin uutta halpiskamaa.Kyseisessä sängyssä on siis jo neljäs nukkuja ja en voi muuta kuin kehua suomalaista suunnittelua ja muotoilua. Toki käytön jälkiä näkyy, mutta aika ei ainakaan ole ajanut ohi tämän klassikon. Muuramen huonekalujen muotokieli muutenkin puhuttelee minua, pidän niiden pelkistetystä ilmeestä, mutta myös niiden yhdisteltävyydestä niin keskenään kuin muidenkin huonekalujen kanssa. Muurameahan meiltä löytyy tyttären huoneen lisäksi myös olohuoneesta ja työhuoneesta.

"Uuteen" sänkyyn tarvittiin kuitenkin sängynpeitto, ihan jo senkin takia että välillä tyttö kömpii sänkyyn ja sängystä pois ihan muutenkin ja välillä peitto ja tyyny olisivat mukana leikeissä. Lisäksi haluan että lakanat pysyvät puhtaana sen ajan kun niissä ei nukuta, pidentää niin lakanoiden pesuväliä kuin käyttöikääkin. Tottakai yhtenä motiivina oli sisustuksellisuus, sillä usein lakanoiden kuviot tekevät huoneesta rauhattoman, varsinkin kun normaalisti leluja on huone täynnä.


Olin jo ennen sängyn käyttöönottoa katsellut vetoketjulla suljettavaa päiväpeittoa. Monessa blogissakin näkynyt Beditin Zipit-päiväpeitto olisi ollut hieno, mutten halunnut kuitenkaan käyttää lastensängyn päiväpeittoon ihan niin paljon rahaa, varsinkin kun hetken päästä tarvitsi ostaa taas uusi peitto tytön kasvaessa. Sänkynä Jolla on mahtava jatkettavuutensa ansiosta, mutta harvemmin kaupasta saa ostettua jatkettavia päiväpeittoja.

Siksi päädyinkin tekemään päiväpeiton itse, Zipitin innoittamana. Niitäkin olen blogeissa nähnyt, mm. täällä. En kuitenkaan käyttänyt mitään ohjetta, vaan tein peiton meidän sängyn mittojen mukaan, kuitenkin siten että pituutta on reippaasti enemmän kuin mitä sängyllä tällä hetkellä. Tarkoituksena on, että kun sänkyä on tarvetta jatkaa, niin päiväpeitto riittää edelleen eikä heti tarvitse alkaa ommella uutta.Kankaan ostin Ikeasta, sopiva väri, tarpeeksi paksu kangas ja ennen kaikkea huokea hinta vaikuttivat ostopäätökseen. Vetoketjuina käytin netistä tilaamiani avovetoketjuja, pituutta niillä oli 175 cm. Vetoketjut ompelin siis molemmille puolillle peittoa, jätin molempiin päätyihin sekä reunoihin 25 cm kääntövaran, jolloin reunat saa siististi käännettyä patjan alle. Tällä hetkellä sängyn jalkopäädystä peittoa on käännetty reilummin patjan alle, kasvuvaraa siis on. Tarkkoja mittoja valmiille peitolle en osaa antaa, sillä en niitä kirjannut minnekään ylös.

Lopputulokeen olen kuitenkin tyytyväinen. Melko edullisella budjetilla sain toimivan ja mielestäni huoneen sisustukseen sopivan ratkaisun. Lisäksi mieskin totesi että petaaminen aamuisin on nyt huomattavasti helpompaa ja ehkä tytön kasvaessa tytäs oppii petaamaan sänkynsä myös itse.


Muutaman tyynyn sänky ehkä vielä kaipaa täydentämään kokonaisilmettä. Nyt sängyllä oleva Ikean tyyny on vain väliaikaisratkaisu.

Ei kommentteja