Lastenhuone

Lastenhuoneessa jatkuu sama melko neutraali värimaailma kuin muuallakin talossa. Jo rakennusvaiheessa ja huoneiden seinien värivalintoja mietittäessä oli selvää, että lastenhuoneeseen ei tule vaaleanpunaista, vaaleansinistä tai mitään muutakaan väriä seiniin. Jossain vaiheessa tosin harkitsin tehosteseinän väriksi mm. kirkkaan keltaista, mutta onneksi siitä luovuttiin.

Seinät on maalattu samalla valkoisen sävyllä kuin kaikki muutkin valkoiset seinät talossa (eli Tikkurilan sävyllä "Kinos"). Yhdelle seinälle halusin jotain piristystä ja tilasin siihen Ferm livingin tarroja. Seinä on siis maalattu ja päälle liimattu sisustustarroja, jolloin vaikutelmana on pilkullinen tapetti vaikka tapetista ei ole kyse.
Koska lastenhuone on aina täynnä värikkäitä leluja ja  väreistä ei siten ole pulaa, halusin kiinteiden kalusteiden, seinäpintojen ja suurimpien tekstiilien olevan myös mustavalkoisia. Lattialla on Annon matto ja verhot ovat Vallilan. Itseasiassa verhot ovat meidän vanhempien makuuhuoneesta ja ovat tyttären huoneessa vain väliaikaisesti, kunnes löydän tilalle sopivammat. Pitkät, lattiaan asti ulottuvat verhot eivät ole se paras mahdollinen vaihtoehto lapsen huoneeseen, mutta valkoisen neutraalin värin takia ne sinne päätyivät. Uudet verhot ovat mietinnässä ja ostoslistalla, todennäköisesti jotain valkoista tai ainakin vaaleaa.

Jo ennen tytön syntymää ihastuin noihin Legon säilytyslaatikoihin ja tytär saikin sellaisen (äidin toiveesta) lahjaksi ensimmäisenä syntymäpäivänään. Mielikuvituksettomasti se on täynnä duploja, kuinkas muutenkaan. Laatikot ovat loistavia, sillä niihin saa pienikin helposti kerättyä lelut, laitettua kannen päälle ja koska ne ovat niin kivan näköisiä, ei haittaa vaikka ne ovat näkösällä. Lisäksi niitä saa melkein missä värissä tahansa, myös pienempänä. Niitä tulen hankkimaan jossain vaiheessa lisää, muitakin leluja kuin legoja varten.

Pehmoleluja täynnä oleva kori on Claes Ohlsonilta, värikäs naulakko on ostettu edullisesti Tigerista.

Ikean leikkikeittiö, Muuramen Kolmoset-laatikosto ja Jolla-sänky.


Vaatesäilytykseen huoneeseen hankittiin Ikean liukuovikaapisto ja kirjoja ja leluja varten on Ikean perus hylly, taisi olla Billy-sarjaa jos oikein muistan. Muuten kalusteet ovat kierrätettyjä. Sänky, josta kirjoitin jo aiemmin, on Muuramen ja monta nukkujaa palvellut. Pieni pöytä ja tuolit ovat Artekin. Pöytä on äitini kirppislöytö, tuolit tytär puolestaan sai tuparilahjaksi isoisovanhemmiltaan, kun olimme muuttaneet. Ilmeisesti ne ovat päiväkodista aikoinaan poistettuja, jotka isoisäni on maalannut. Laatikosto, joka pitää sisällään myös leluja, on Muuramen ja sekin on omien vanhempieni varastosta. Todellisuudessa se on osa Muuramen hoitopöytää, mutta tyttären kasvettua ja hoitopöydän käytyä tarpeettomaksi, yläosa purettiin ja pakattiin varastoon ja laatikosto jäi lastenhuoneeseen. Vaikka laatikosto on paikoin kärsinyt (se on aikoinaan ollut minun ja sisaruksieni käytössä myöskin lastenhuoneessa) ja käytön jälkiä näkyy, se on kuitenkin edelleen siisti ja toimiva. Ainakin täällä lastenhuoneessa, jossa siihen saattaa leikkien tiimellyksessä tulla kolhu jos toinenkin.

Jouluksi ostettu huonekuusi viihtyy tässä huoneessa poikkeuksellisen hyvin.

Artekin lastenkalusto, second handia.

Huoneessa oleva nojatuoli on mieheni vanhempien luota ja ilmeisesti ollut jo hänen isovanhempien kodissa aikoinaan. Mies on verhoillut tuolin muutama vuosi sitten uudella kankaalla ja nykyään tuoli toimittaa satutuolin virkaa lastenhuoneessa. Siinä luetaan iltaisin iltasatu, mutta myös päivisin siinä luetaan kirjoja, yhdessä äidin tai isän kanssa tai tytär selaa niitä itsekseen. Kirjat ovat tällä hetkellä kova juttu tyttären mielestä, varsinkin Mauri Kunnaksen kirjat.
Nojatuleja meillä on itseasiassa kaksi, toinen löytyy toistaiseksi työhuoneesta.

Uusimpana kalusteena on Ikean leikkikeittiö. Aluksi harkitsimme sen ostoa vasta myöhemmin, mutta kun kaverin luona tytär innostui sillä niin paljon leikkimään, oli sellainen pakko hankkia myös kotiin. Äidin silmää ei kuitenkaan miellyttänyt sen vaalea puunvärinen ulkomuoto, vaan mies maalasi sen kauttaaltaan valkoiseksi ennen kuin se päätyi leikkeihin. 


Huoneen valaisimena on Ikean edullinen paperivalaisin, josta tuunasin vähän enemmän lastenhuoneeseen sopivamman. Hiukan teippiä, virkattu kori sekä pientä näpertelyä hiekkapusseihin ja kuumailmapallo oli valmis. Kyseisestä lampusta saa muuten vaikka mitä irti, kunhan käyttää vähän mielikuvitusta!

Visioita ja suunnitelmia lastenhuoneen suhteen on vaikka kuinka paljon ja huoneen sisustus tulee todennäköisesti muuttumaan ja elämään vielä tässä kevään tai vähintään kuluvan vuoden aikana. Uusien verhojen lisäksi se kaipaa vielä jotain pientä, mm. seinähyllyä ja lukuvaloa sängyn yläpuolelle, ehkä muutaman taulun seinälle ja jotain muuta pientä. Katsotaan!

Ei kommentteja