Laskiaissunnuntai

Tänä vuonna sää ei suosi täällä etelässä laskiaissunnutain viettoa, sillä ilma ulkona on harmaa ja sumuinen ja eilinen vesisade sulatti melkein kaiken lumen pois. Pulkkamäkeen pääsystä voi vain haaveilla, korkeintaan vesisuksille voisi olla käyttöä.Vaikka sunnuntai vietetäänkin tänään lähinnä sisätiloissa, onneksi harmaata päivää voi piristää niillä laskiaispullilla. Perinteet velvoittivat myös syömään lounaalla hernekeitttoa, kylläkin kaupan valmista versiota. Hernekeittoa en edes yritä itse valmistaa, Jalostajalla kun osaavat sen niin paljon paremmin.Pullan leipominen sen sijaan luonnistuu ja taikinan saa leivottua kuin huomaamatta aamupäivän askareiden lomassa. Puolitoistavuotias on vielä toistaiseksi vähän turhan pieni apulaiseksi eikä hänellä pitkäjännitteisyyttäkään taida hommaan oikein vielä olla, joten leivoin pullat yksin.

Koemaistantaan sen sijaan perheen muut kyllä mielellään osallistuvat, tytär on oppinut sanomaan hiljattain"pulla" ja se tuntuu myös maistuvan. Laskiaissunnuntain kunniaksi kutsuttiin myös isovanhemmat kylään kahville ja pullalle, kun kerrankin oli uunituoretta pullaa tarjottavana.
Meillä laskiaispullat syödään nykyään melkein aina mantelimassalla, mutta tällä kertaa laitoin kahvipöytään myös vadelmahillolla täytettyjä (koska vadelmahilloa sattui kaapissa olemaan), sillä tiedän että ne maistuvat omille vanhemmilleni paremmin kuin mantelimassalla täytetyt.

Päivän harmaus teki valokuvaamisesta hankalaa ja pullista ei oikein kunnon kuvia saanut, mutta ainakin pullat kelpasivat eli maku ainakin taisi olla tällä kertaa kohdallaan.


Ei kommentteja