Keittiön uusi verho

Pitkään to do- listalla ollut keittiön verho on lopulta valmis ja ikkunassa. Toteutus ei itseasiassa edes kestänyt kovin kauan, matka ideasta toteutukseen vei pisimmän ajan.

Pistäydyimme tyttären kanssa viikonloppuna Ikeassa miehen ollessa reissussa ja mukaan tarttui valkoista puuvillakangasta, Ikean edullisin hinnoin. Alkuperäinen suunnitelma tosin oli tehdä verho valkoisesta pellavakankaasta, mutta tämä budjettiversiokin osoittautui ainakin toistaiseksi melkein yhtä hyväksi. Ehkä joskus ompelen vielä tilalle sen pellavaisen verhon.Keittiön ikkunahan on niin leveä, että mikään valmiina saatava laskosverho ei siihen sovi. Kaikki ovat auttamatta liian kapeita. Leveyttä ikkunalla kun karmeineen on 180 cm ja kaikki valmiina löytämäni verhot ovat maksimissaan 160 cm leveitä. Joten ainoa vaihtoehto oli ommella verho itse.

Sivuverhoa en keittiöön halunnut, ja valmiskapatkin (joita olen tosin yleisestä käytännöstä poiketen pitänyt ei-rypytettynä ikkunassa, sekä ikkunan leveyden että esteettisen ilmeen takia) ovat usein jonkinlaisella kuosilla varustettuja. Hakusessa oli mahdollisimman yksinkertainen verho, sellainen jonka olemassaoloa ei välttämättä edes huomaisi ja joka toisi lisää valoisuutta tilaan.
Mielestäni uusi verho on näitä molempia. Vaikka ompelijantaitoni eivät olekaan mitään huippuluokkaa, pienen mittauksen ja sommittelun jälkeen sain verhon sopivan kokoiseksi. Se on juuri sopivan huomaamaton ja valon määrä keittiössä tuntui lisääntyvän saman tien. Neutraalin värinen verho mahdollistaa myös sen, että keittiö pöydälle voi nyt laittaa melkein minkävärisen ja kuosisen pöytäliinan tahansa, jos vaikka hairahdun jotain muuta kuin mustaa, valkoista tai harmaata sihen laittamaan.


Ei kommentteja